Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Obchodní dům Šárka se měl rekonstrukce dočkat už před lety. Zatím se ale nic neděje

Přirozeným centrem sídliště Červený Vrch v Praze 6 je obchodní dům Šárka. Místní si tam už od výstavby sídliště chodí pro potraviny nebo pro léky, součástí je i kasino. Budova je ale zastaralá, od dob komunismu vypadá pořád stejně a rekonstrukce se zatím odkládá.

Obyvatelé mohli o nové podobě hlasovat v anketě

V minulosti proběhly snahy o rekonstrukci budovy, na kterou v každodenním životě mnoho obyvatel Červeného Vrchu spoléhá. V roce 2018 se občané dokonce mohli zúčastnit ankety a hlasovat o tom, jak má opravený obchodní dům vypadat. Projekt ale zatím skončil u debat mezi investorem a městskou částí.

Podle místostarosty Prahy 6 pro územní rozvoj a veřejný prostor Jakuba Stárka (ODS) má být rekonstrukce budovy součástí širšího konceptu takzvané Osy Červený Vrch, která vede od Gymnázia Arabská k ZŠ Na Dlouhém lánu. „Komise územního rozvoje stanovila pracovní skupinu, v níž zasedám a kde zpracováváme základní kritéria rozvoje Osy Červený vrch. Aktuálně investor připravuje takzvaný architektonický workshop, v rámci kterého bude v dohledné době posouzeno několik variant rozvoje daného území,“ uvedl pro Drbnu Stárek.

Výsledky ankety mezi obyvateli Prahy 6 z roku 2018. Zdroj: Praha 6

Lidem vadí zastaralost objektů a malá nabídka služeb

Město při plánování rekonstrukce vychází z výsledků veřejné ankety. „Díky anketě víme, že veřejnosti vadí určitá zastaralost místních objektů a že by se jim líbilo, pokud by zde byla širší nabídka služeb a příležitosti pro vzájemné setkávání se. Závěry tohoto participačního projektu jsou pro nás vodítkem, jak nyní koncipovat novou podobu Osy Červený Vrch a jaké požadavky formulovat ve vztahu k investorovi,“ uvedl Stárek.

„Revitalizace tohoto místa by měla vést k širší nabídce pro nákupy a vytvoření centra služeb, kam lze zahrnout i restaurace či kavárny. A rovněž v souladu s místními jednoznačně stojíme za tím, aby zde zůstala zachována prodejna potravin,“ dodal. Právě restaurace v budově chybí drtivé většině respondentů. Dále místní volají po drogerii nebo větším množství zeleně v okolí.

Investorem do rekonstrukce má být společnost CPI Group, která je také vlastníkem projektu. Do jejího portfolia patří například také obchodní centrum Quadrio na Národní třídě nebo hotel v centru města. K projektu se ale společnost do uzávěrky článku nevyjádřila.      

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto | Zdroj Praha 6

Štítky Červený vrch, obchodní dům, Šárka, obchod, Praha 6, Praha, rekonstrukce, anketa, Bořislavka, Jakub Stárek, ODS, Czech Property Investments

Obchodní dům Šárka se měl rekonstrukce dočkat už před lety. Zatím se ale nic neděje  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.