Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Praha 6 spustila další ročník sbírky aktovek s názvem Pošli aktovku dál

Městská část Praha 6 vyzývá rodiče, jejichž děti již nevyužijí vlastní aktovky čí školní pomůcky, aby je poslali dál. Rodiče tak mohou nepotřebné školní vybavení přinést v úřední dny na radnici a přenechat je tak dalším školákům. Akce s názvem „Pošli aktovku dál!“ probíhá do konce září.

Kdo aktovku nepotřebuje, odevzdá ji. Kdo ji využije, může si ji bezplatně vyzvednout

Podle radního Šestky pro sociální politiku Mariána Hoška (KDU-ČSL) se tak radnice snaží tímto způsobem ulehčit rodičům ohledně pořizování školních pomůcek na nový školní rok. „Akce vychází ze zkušeností snad každého rodiče, jemuž je líto vyhodit nebo roky doma schovávat zachovalou aktovku, kterou jejich dítě již nevyužije. Z druhé strany zase rodičům může připadat nehospodárné kupovat třeba jen na rok aktovku zcela novou,“ dodává radní Hošek.

Právě proto Šestka organizuje tuto výměnnou akci. Kdo již aktovku nepotřebuje, odevzdá ji a ten, kdo by ji naopak rád využil, si ji zase bude moci bezplatně vyzvednout.

Všechny školní pomůcky včetně aktovek je možné přinést na radnici v úřední dny, to znamená v pondělí a ve středu od 9 do 18 hodin, a to přímo do kanceláře radního Hoška (místnost číslo 404). Ve stejných dnech a v časech si zase mohou rodiče darované aktovky a další školní pomůcky pro své děti vyzvednout. Praha 6 zajistí preventivní hygienická opatření, aby předané školní pomůcky byly bezpečné.

Loni se vybralo sto kusů aktovek

„Pošli aktovku dál!“ se letos koná již potřetí. Radní Hošek dodává, že minulý rok se tímto způsobem vybralo přibližně sto kusů aktovek a desítky různých školních pomůcek. „Třetinu z vybraných aktovek si vyzvedli občané na radnici v průběhu akce, zbytek byl darován potřebným rodinám a dobročinným organizacím,“ dodává Hošek.

Školní pomůcky a aktovky, které se loni podařilo vybrat, udělaly radost třeba dětem z organizace Klokánek či z Azylového domu pro rodiny s dětmi v Praze 4. Další aktovky pak městská část distribuovala sociálně znevýhodněným dětem skrze Diakonii Broumov.

Akce „Pošli aktovku dál!“ bude v Praze 6 probíhat do konce září. Více informací se zájemci dozví na facebookové stránce celého projektu.

Ohodnoť článek

Foto Praha 6

Štítky Praha 6, sbírka, aktovky, škola, žáci, Praha, radnice, Marián Hošek, KDU-ČSL, Diakonie Broumov, sociální družstvo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 6 spustila další ročník sbírky aktovek s názvem Pošli aktovku dál  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.