Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Praha 6 zachová lavičky na veřejných místech. Ty s reklamou budou nahrazeny novými

Obyvatelé Prahy 6 se prostřednictvím on-line ankety vyjádřili k zachování laviček na veřejných místech. Ve všech 64 lokalitách si přejí možnost sezení ponechat. Městská část tak nainstaluje vlastní lavičky, které nahradí ty nynější s reklamní plochou.

V anketě se rozhodovalo o 160 lavičkách

On-line anketa probíhala přes Geoportál Prahy 6 a lidé rozhodovali o přibližně 160 lavičkách na 94 místech na území Šestky. Jedná se o lavičky společnosti AD-Net, s níž pražský magistrát ukončuje spolupráci.

Jsem rád, že díky našemu geoportálu máme jasno. Ukázalo se, že jde o platformu mimořádně vhodnou pro občanskou participaci a zpětnou vazbu od těch, kteří na Šestce žijí a záleží jim na úpravě veřejného prostoru,“ přibližuje princip ankety Jakub Stárek, místostarosta Prahy 6 se zaměřením na územní rozvoj a veřejný prostor. 

Na 64 místech si lidé přejí lavičky zachovat

Na celkem 64 místech si lidé přejí lavičky zachovat, na 24 by je rádi odstranili. U šesti míst pak dopadlo hlasování nerozhodně.  „Budeme se jimi ještě detailně zabývat. Přikláníme se však k tomu, že tyto lavičky, u nichž mezi občany nepanovala jasná shoda, nakonec na původních místech ponecháme,“ říká Stárek. Výsledky hlasování lze najít přímo na Geoportálu Prahy 6.

Městská část nyní čeká, až hlavní město v koordinaci se společností AD-Net zajistí kompletní odstranění všech reklamních laviček. Poté se vypíše soutěž na dodavatele laviček nových. Ty budou mít podle Stárka oficiální pražský design jako na fotografii.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto iprpraha.cz

Štítky lavičky, Praha 6, občané, společnost, veřejnost, Praha, anketa, Jakub Stárek, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 6 zachová lavičky na veřejných místech. Ty s reklamou budou nahrazeny novými  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.