Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V sobotu proběhnou trhy na Kulaťáku, kam obvykle chodí až šest tisíc lidí

V sobotu 2. května mezi osmou hodinou dopolední a druhou hodinou odpolední se na Vítězném náměstí v Praze 6 uskuteční tradiční Farmářské trhy na Kulaťáku. Trhy tak obnoví svou jedenáctou sezónu. Organizátoři upozorňují na zvláštní opatření, která bude nutné dodržovat.

Obvykle až 6 tisíc lidí

Obvyklá návštěvnost Farmářských trhů na Kulaťáku se pohybuje kolem 5 a 6 tisíc návštěvníků. „Jak to bude za této situace nemůže nikdo předem říct," říká za organizátory trhů Andrea Vodňanská. „Snažili jsme zajistit obvyklý plnohodnotný sortiment, což se nám díky podpoře MČ Praha 6 podařilo, protože nám umožnila protáhnout stánky až do Technické ulice,“ uvedla Vodňanská k prodávanému sortimentu.

Prodej bez ochutnávek jídla i zkoušení oblečení

Prodejci budou muset na sobotních trzích dodržovat všechna pravidla vyhlášená vládou. Organizátoři musejí umístit dezinfekční prostředky u každého prodejního místa a zajistit odstupy mezi stánky, stolky nebo jinými prodejními místy nejméně dva metry. Je nutné aktivně bránit tomu, aby se zákazníci zdržovali v kratších vzdálenostech, než jsou dva metry.

Pro všechny účastníky trhů je samozřejmě povinná ochrana horních cest dýchacích a organizátoři musejí zajistit, aby pracovníci prodejních míst nosili rukavice při kontaktu se zbožím a při přijímání plateb od zákazníků. „Tentokrát bude nutné prodávat zboží bez možnosti ochutnávky nebo konzumace potravin a pokrmů nebo zkoušení oblečení na místě,“ doplnila za organizátory Andrea Vodňanská.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Farmářské trhy

Štítky farmářské trhy, trh, obchod, Kulaťák, Praha 6, Praha, Vítězné náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu proběhnou trhy na Kulaťáku, kam obvykle chodí až šest tisíc lidí  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.