Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Muž se mezi lidmi oháněl nožem a chtěl bodnout psa. Oba zasahující strážníci skončili v nemocnici

Pražští ​strážníci museli zpacifikovat muže, který se nožem oháněl mezi lidmi a pokusil se zaútočit také na psa. Po zákroku museli být dva strážníci ošetřeni v nemocnici. Jednoho pokousal pes, druhého muž s nožem. Jaké měl muž motivy k takovému jednání, to nyní zjišťují policisté.

Hlídka strážníků dorazila na Anděl, protože z Nádražní ulice bylo slyšet křik a štěkot psa. Ve skupině lidí se jeden muž kolem sebe oháněl nožem. „Přítomní uvedli, že se pokusil nožem zasáhnout psa, který na něho štěkal,“ vysvětlila mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Strážníci opakovaně vyzvali muže, aby tohoto jednání nechal a pohrozili mu donucovacími prostředky. „Protože dotyčný výzvu ignoroval, strážníci ho za pomoci teleskopického obušku, hmatů a chvatů odzbrojili a svedli na zem. Zde se muž začal s hlídkou prát, proto mu ruce zajistili pouty,“ uvedla mluvčí.

Muž a žena se psem chtěli při čekání na státní policii opustit místo. „Muž následně strážníkům řekl, že se ho zpacifikovaný pokusil napadnout, ale trestní oznámení proti němu podávat nechce. Útočník se odmítl k události vyjádřit,“ řekla mluvčí strážníků a doplnila, že případ si na místě převzala státní policie.

Případ se stal včera večer. Po zákroku museli záchranáři ošetřit sedmatřicetiletého agresora cizí státní příslušnosti. Oba zasahující strážníci skončili v nemocnici. „Jednoho na loktu pokousal agresivní cizinec a druhého kousl do lýtka pes, který byl sice na vodítku, ale neměl náhubek,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky nůž, pěší zóna, Anděl, Praha, pes, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vašek

Foto by nebylo,nebylo,že se ptám.

Středa, 24. března 2021, 15:51Odpovědět

Muž se mezi lidmi oháněl nožem a chtěl bodnout psa. Oba zasahující strážníci skončili v nemocnici  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.