Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Praha 5 dokončuje strategický plán rozvoje a investic do roku 2030. Zapojili se i obyvatelé

PR článek

Strategie rozvoje 2030+ je název dokumentu, který detailně představí klíčové investice a cíle pro jednotlivá území Prahy 5. Podle starostky Renáty Zajíčkové tak dostanou obyvatelé v náročné „covidové“ době občanskou i podnikatelskou jistotu, že rozvoj městské části bude pokračovat v pevně stanovených mantinelech.

Přicházíte s plánem rozvoje v době, která je silně poznamenána pandemií. Ovlivnilo to nějak zásadně přípravu a cíle Strategie?
Přípravu dokumentu ovlivnila pandemie jen částečně. Setkání s občany se přesouvají do on-line prostoru, což mě mrzí. Diskutovat s lidmi z očí do očí je nenahraditelná zkušenost.

Jaké máte zatím ohlasy?
My jsme se na začátku obrátili na občany, aby nám sami řekli, co je trápí. Do ankety se zapojily bezmála tři tisícovky lidí, což nás mile překvapilo. Občané nám také pomohli vytvořit a vybrat motto celého projektu „Moderní vizitka metropole“. Přesně odráží, kde bychom chtěli Prahu 5 v roce 2030 mít. Aktuálně máme pro tento cíl vypracované vize a vybíráme konkrétní projekty, jak tyto vize do deseti let naplnit. Lidem tak ukážeme, co určitě musíme a co bychom rádi udělali, a přijdeme s návrhy realizace. A znovu to s nimi budeme konzultovat.

Pokud byste měla vypíchnout jednu, dvě zásadní připomínky občanů?
To je složité. Jsme veliká městská část a v každé lokalitě jsou trochu jiné problémy. Někde je to parkování a málo zeleně, jinde malá občanská vybavenost, absence sportovišť. Podstatné pro nás je, že máme problematické věci zmapované a můžeme podle toho udělat plán na deset let dopředu.

Kdy začne samotná realizace?
Řada projektů, které do koncepce rozvoje zapadají, je už v běhu. Nezačínáme na zelené louce, to by ani nešlo. Naše vize jsou také svázány s projekty, které musí prioritně „táhnout“ někdo jiný. Všichni víme, že Radlice, potažmo celá Praha, potřebují Radlickou radiálu. Ale realizaci my ovlivníme minimálně. Nicméně ucelenou Strategii rozvoje 2030 chceme představit na začátku prázdnin. Její součástí bude samozřejmě i časový plán jednotlivých projektů. Takže až se v roce 2030 městská část Praha 5 jako „Moderní vizitka metropole“ ohlédne zpět, na startu jejího dynamického rozvoje bude svítit časový údaj léto 2021.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Praha, městská část, projekt, Renáta Zajíčková, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 5 dokončuje strategický plán rozvoje a investic do roku 2030. Zapojili se i obyvatelé  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.