Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

108. Primátorky znají červnový termín, opět se pojedou bez Dukly

Když se při zářijových Primátorkách neobjevila na startu posádka pražské Dukly, byla to zpráva, která obletěla nejen veslařský svět. Důvodem její absence byly pozitivní testy na covid-19 u několika členů smíchovské loděnice. Po rozhodnutí pořádajících klubů pražských Primátorek je jisté, že Dukla se na startu prestižní akce na Vltavě nezúčastní ani v roce 2021, kdy se 108. ročník uskuteční v termínu od 11. do 13. června.

„Zároveň je velmi pravděpodobně, že to bude již natrvalo,“ říká Dušan Macháček, předseda Českého veslařského svazu a vzápětí dodává podrobnosti. Rozhodli jsme na organizačním výboru závodu, že od roku 2021 budou hlavní závody Primátorek, což znamená osmy mužů a žen, bez profesionálních posádek, tedy bez posádek resortních sportovních center, tedy i Dukly.“

Čtyřicet let trvající nadvláda Dukly na pražské Vltavě je tak definitivně u konce. V letošním roce byl posledním mohykánem armádního oddílu ve vítězné osmě mužů, která byla společenstvím několika klubů, Lukáš Helešic, bývalý profesionální veslař Dukly.

Primátorky ale o své nejlepší veslaře nepřijdou. „Veslaři resortních sportovních center budou mít stále šanci na Primátorkách závodit, ale pouze za jejich mateřský veslařský klub, tedy za ten, za který závodili před vstupem do Dukly, respektive resortních sportovních center,“ přidává Macháček podrobnou odpověď s tím, že o vítězi Primátorského štítu se tak rozhodne mezi amatérskými klubovými posádkami.

Hlavním důvodem této změny je atraktivita finálových závodů. „Chtěli bychom přidat na dramatičnosti hlavních jízd a zároveň motivovat klubové posádky k celoročnímu aktivnímu tréninku,“ říká závěrem předseda ČVS.

Kdo bude prvním vítězem Primátorek po oficiální absenci Dukly Praha, se rozhodne v neděli 13. června, kdy se finálové jízdy 108. ročníku konají. Více informací o Primátorkách najdete na www.primatorky.cz.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky závody, Primátorky, veslice, Praha, Vltava, Dušan Macháček, veslař, Český veslařský svaz, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, FK Dukla Praha, Lukáš Helešic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

108. Primátorky znají červnový termín, opět se pojedou bez Dukly  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.