Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Praze 4 opět proběhne rekonstrukce tramvajové trati. Omezí provoz na Pankráci a v Nuslích

Pražský dopravní podnik zahájí v sobotu 27. března další etapu rekonstrukce tramvajové tratě Vladimírova – Táborská – Na Pankráci – Na Veselí – Soudní. Po zimní přestávce budou stavební práce pokračovat na Pankráci a v Nuslích, a to v ulicích Na Pankráci a v Táborské až po křižovatku s Vladimírovou.

Autobus 193 bude jezdit objízdnou trasou a náhradní minibus X18

Po většinu doby trvání rekonstrukce bude uzavřen tramvajový provoz a autobus 193 bude jezdit objízdnou trasou, a to ulicemi  Na Jezerce a Nuselskou.

Mezi náměstím Bratří Synků – Boleslavova – Petra Rezka – Táborská – Pod sokolovnou – Svatoslavova – Nuselská a zpět na náměstí Bratří Synků se bude jednosměrně provozovat náhradní minibusová doprava X18. Noční náhradní doprava X93 využije obousměrně trasu z náměstí Bratří Synků – Na Jezerce – Sdružení na stanici Pankrác.

Městská část žádá všechny řidiče, aby po celu dobu vjížděli do oblasti Nuslí mezi Nuselskou a ulicí 5. května jen ve zela výjimečných případech. Zároveň prosíme všechny naše obyvatele o maximální trpělivost a vzájemnou ohleduplnost, protože dopravní podmínky spojené s rekonstrukcí tramvajové tratě budou významně ztížené,“ uvedl 1. místostarosta pro finance, dopravu a evropské fondy Zdeněk Kovářík (ODS).

Rekonstrukce usnadní přestup mezi metrem, tramvajemi a autobusy

Praha 4 zásadně trvá na zachování autobusové linky 193 v plné trase jako zásadní páteřní linky Prahy 4.

Celková rekonstrukce tramvajové trati pak usnadní přestupování mezi metrem, tramvají i autobusy. Nynější řešení komplikuje přestup z metra na autobusy MHD, které jedou z náměstí Hrdinů na náměstí Bratří Synků a opačným směrem.

Díky úpravám vznikne přestupní uzel, který lidem umožní, aby mohli přestupovat mezi stanicí metra, tramvajemi a autobusy nejkratší možnou trasou. Možnost používat tramvajovou trať pro vozidla IZS zůstane zachována.

Rekonstrukce by měla být dokončena 4. června 2021, po tomto datu plánuje dopravní podnik zavést pravidelný provoz tramvají i na nově vybudovaný úsek až do zastávky Pankrác.

Ohodnoť článek

Foto Praha 4

Štítky rekonstrukce, tramvaj, trať, Praha 4, Nusle, Pankrác, Praha, tramvajová dráha, Petr Rezek, Na Jezerce a.s., ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze 4 opět proběhne rekonstrukce tramvajové trati. Omezí provoz na Pankráci a v Nuslích  |  Praha 4  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.