Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Školky v Praze 4 nabízejí prázdninový provoz. Zájem rodičů klesá

Prázdninový provoz školek, které zřizuje městská část Praha 4, je v plném proudu. Nabídka volných míst však vysoce převyšuje zájem rodičů. Do školky přihlásili rodiče pro rok 2019/2020 celkem 3571 dětí, k červencové docházce to bylo 868 dětí. Na srpen jich je pak přihlášeno jen 7 procent, tedy 261.

„V červenci jsme otevřeli všechny mateřské školy, a to i proto, abychom pomohli rodičům, kteří během koronavirové krize museli čerpat dovolenou, popřípadě jinou formu péče o děti. Zájem o červencovou docházku ale projevili rodiče jen necelé čtvrtiny dětí, z nichž navíc fakticky dochází méně než polovina. V srpnu to pak bude ještě podstatně méně,“ uvedla starostka Prahy 4 Irena Michalcová (ANO). Ta předposlední červencový pátek zkontrolovala aktuální situaci v Mateřské škole Trojlístek, a to na jejím pracovišti v Bezové ulici.

Městská část Praha 4 je zřizovatelem 23 mateřských škol, které mají celkem 39 pracovišť. Dvanáct mateřských škol je samostatných, sedm je sloučených a čtyři jsou součástí základní školy, z toho v jednom případě i střední školy.

Mateřská škola Trojlístek pracuje ve třech provozech – v Točité, Bezové a Hudečkově ulici. Pracoviště v Točité ulici je v červenci uzavřeno a bude zase otevřeno v srpnu. O děti z Trojlístku se tak starají v Bezové a Hudečkově. „I během prázdninového provozu samozřejmě dbáme na svědomitou dezinfekci, zvýšenou hygienu rukou nebo třeba intenzivnější úklid,“ popsala statutární zástupkyně Mateřské školy Trojlístek Iva Vrbová.

V Bezové ulici rodiče pro červencovou docházku přihlásili 42 dětí, dochází jich ale necelá polovina. V Hudečkově bylo přihlášeno 50 dětí, z nichž ale pravidelně přichází něco přes 20. V srpnu bude v Praze 4 provoz zajišťován čtyřmi mateřskými školami zřizovanými zdejší radnicí – MŠ Fillova, MŠ Jílovská, MŠ Trojlístek – Točitá a MŠ Kaplická.

Ohodnoť článek

Foto Praha 4

Štítky školství, mateřské školky, prázdniny, Praha 4, Praha, mateřská škola, Mateřská škola Trojlístek, koronavirová krize, Irena Michalcová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školky v Praze 4 nabízejí prázdninový provoz. Zájem rodičů klesá  |  Praha 4  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.