Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Tomáš Satoranský renovuje plácek, kde začínal. Hřiště na Žižkově připomene atmosféru USA

Populární český basketbalista Tomáš Satoranský, který strávil šest sezón v nejprestižnější basketbalové soutěži světa NBA a v nadcházející sezóně bude oblékat dres španělské Barcelony, se rozhodl opravit basketbalové hřiště ve sportovním areálu na Pražačce, kde sám jako mladý piloval své basketbalové dovednosti.

„Dostupné basketbalové hřiště je klíčová věc“

Tomáš Satoranský se opakovaně stal nejlépe placeným českým sportovcem, díky šesti sezónám v NBA vydělal přes miliardu korun a rozhodl se ukázat, že nezapomíná na své kořeny. Do financování oprav hřiště na Pražačce na okraji Prahy 3 se kromě Satoranského zapojily i další subjekty, a to například městská část Praha 3, Red Bull, Česká basketbalová federace a slovenský e-shop The Streets. Opravy budou stát necelé tři miliony korun.

„Je mi vždy hrozně líto, když po návratu do Česka sleduji, že v naší zemi basketbal není tak populární jako globálně. Tím spíše, když vím, že máme talent,“ uvedl Tomáš Satoranský pro Forbes.

„Dostupné basketbalové hřiště je klíčová věc, která probouzí vášeň pro hru. Já jsem se coby kluk samozřejmě zlepšoval na USK, ale největší svoboda byla vždycky v tom jít si zahrát ven. Tam jsem se do basketbalu zamiloval,“ pověděl Satoranský webu iSport.cz.

Slavnostní otevření proběhne 13. srpna

Nové hřiště na Pražačce nabídne hráčům a hráčkám jinde nevídaný komfort. Novinkou bude granulátový povrch, který je pro hru ideální, koše budou mít pevnou konstrukci a odolné obroučky, na nichž se mohou smečující hráči zhoupnout. Na místě nebudou chybět pítka a po setmění bude hřiště osvětleno. Basketbalisté a basketbalistky budou mít k dispozici například i kompresor na dofouknutí míče.

Sám Satoranský říká, že chce z Pražačky udělat český Rucker Park, což je hřiště v newyorské čtvrti Harlem, kde začínaly ty největší hvězdy NBA. Slavnostní otevření opraveného hřiště proběhne 13. srpna v rámci streetballového turnaje 3 na 3, kde nebude chybět autogramiáda basketbalových reprezentantů nebo koncert.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PPG Sport, koláž Drbny

Štítky sport, basketbal, hřiště, Pražačka, Tomáš Satoranský, Praha, USA, Žižkov, NBA, basketbalista, Barcelona, Česká basketbalová federace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Tomáš Satoranský renovuje plácek, kde začínal. Hřiště na Žižkově připomene atmosféru USA  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.