Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Žižkovské paneláky čeká rozsáhlá oprava. Podívejte se na vizualizace

Praha 3 vypsala výběrové řízení na stavební úpravy a zateplení panelových domů v ulici Táboritská 22, 24 a 26. Záměrem navržených rekonstrukční prací na panelových domech je odstranění konstrukčních závad objektů postavených na přelomu osmdesátých a devadesátých let minulého století.

Revitalizace panelových domů v Praze 3

Součástí revitalizace je oprava a zateplení fasády objektu, výměna oken v nebytových a společných prostorách, výměna stávajícího zábradlí na lodžiích, oprava a zateplení střešního pláště. Dále úprava vstupů do objektu a sjednocení prosklených fasádních výkladců v úrovni komunikace do Olšanského náměstí a rozšíření průchodů do Sudoměřské a Baranovy ulice.

„Pokračujeme v revitalizaci panelových domů v Praze 3. Táboritská ulice je u tramvajové zastávky Olšanské náměstí. Je to jedno z přirozených center městské části a tato stavba má vysloveně dominantní charakter,“ popsal starosta Prahy 3 Jiří Ptáček (TOP 09).

Olšanská ulice na Žižkově se promění. Chodci a cyklisté dostanou více prostoru

Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy vypracuje studii revitalizace Olšanské ulice a jejího okolí. Studie určí budoucí urbanistickou podobu území v Praze 3, řešit bude ale také veřejné prostranství nebo dopravu a přispěje ke snížení...

Zhodnocení technického stavu a prodloužení životnosti

Praha 3 vypsala výběrové řízení na zhotovitele stavby, jejíž hodnota bude asi 188 milionů korun a realizovat by se měla na přelomu let 2021 a 2022. „Opravami dojde ke zhodnocení celkového technického stavu, prodloužení životnosti i statické bezpečnosti objektů včetně nového architektonického vzhledu,“ vysvětluje radní pro investice a majetek Jan Materna (TOP 09).

Ohodnoť článek

Foto Jiří Ptáček

Štítky opravy, revitalizace, paneláky, Žižkov, Praha, panelový dům, oprava, TOP 09, Olšanské náměstí, Jiří Ptáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žižkovské paneláky čeká rozsáhlá oprava. Podívejte se na vizualizace  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.