Počasí dnes30 °C, zítra30 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Praha 3 založila vlastní úklidovou firmu, starat se bude o hřiště, chodníky i náměstí

Praha 3 založila firmu Čistá trojka, která se bude starat o úklid veřejných prostranství městské části. Radnice nyní podle svého webu vypsala konkurz na šéfa společnosti, která se nejprve bude starat o prostranství ve správě městské části a v budoucnu by podle dřívějších vyjádření měla převzít i úklid chodníků spravovaných hlavním městem.

Ředitel dostane za úkol vybudovat firmu od základů, což bude znamenat sehnat kanceláře, najmout zaměstnance a nakoupit potřebnou techniku a vybavení. "Společnost zatím existuje pouze formálně," uvedla radnice ve zveřejněném inzerátu. Jelikož vedení městské části zvolilo formu společnosti s ručením omezeným, bude vybraný uchazeč i jejím jednatelem. Nastoupit by měl od září.

Firma se bude zabývat čištěním a další údržbou chodníků, dětských hřišť a náměstí, zprvu však pouze těch, které má ve správě městská část. O většinu komunikací v metropoli se však stará Technická správa komunikací, která si na to najímá převážně další městskou firmu Pražské služby.

Cílem Prahy 3 podle dřívějších vyjádření jejího vedení je, aby nová firma uzavřela smlouvu s TSK a starala se o všechna prostranství na území městské části včetně zimních posypů. „V budoucnosti by mělo dojít k rozšíření činností o provoz sběrného dvora, re-use centrum a zimní údržbu komunikací pro pěší," uvedla radnice na webu.

Vlastní úklidové firmy mají i Praha 7 nebo 11. Radní Prahy letos schválili, že umožní městským částem, které o to mají zájem, aby si úklid zajistily prostřednictvím vlastních firem. Změna se má týkat chodníků, nikoliv silnic, o které se nadále bude starat TSK. Formálně bude krok zajištěn tím, že TSK uzavře smlouvu na úklid chodníků v dané městské části s její firmou a nikoliv s Pražskými službami či jiným dosavadním dodavatelem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 3

Štítky Čistá trojka, úklid, Praha, firma, vedení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Schonbrun

Zajímavé, opět bude milion kancelářských a dva nebo tři metaři s minimálním platem.Jak to jenom dělaly Pražské komunikace že stíhaly všechno? No jednoduše, byly tzv .obecní dvory kde byli metaři, měli každý svůj rajon za který byli zodpovědní.Jejich technika byl dvoukolák koště a lopata a fungovalo to.Dneska samá technika a nefunguje nic.

Úterý, 30. července 2024, 12:18Odpovědět

Praha 3 založila vlastní úklidovou firmu, starat se bude o hřiště, chodníky i náměstí  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.