Počasí dnes26 °C, zítra31 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Lávku přes ulici Pod Krejcárkem podepřou silničáři kvůli havarijnímu stavu

Silničáři podepřou na Ohradě v Praze 3 lávku pro pěší přes ulici Pod Krejcárkem. Důvodem je její havarijní stav. Práce se uskuteční od 27. do 31. května. ČTK to sdělila mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. TSK má hotový odborný posudek, na jehož základě připravuje přípravné a projekční práce. Uzavřít lávku a omezit provoz na cyklotrase A25 není podle mluvčí nutné, nicméně lávka má sníženu zatížitelnost.

„Při diagnostickém průzkumu, který probíhal od března do května 2024, byla zjištěna otevřená trhlina v kritické pracovní spáře mezi dílci předepjatého nosníku v polovině rozpětí hlavního pole lávky v západní větvi," uvedla Lišková (TSK). Lávka je v sedmistupňové kategorii hodnocení mostu ve skupině sedm, což značí havarijní stav.

TSK na lávce omezila zatížitelnost, rozmístila na ní značky omezující zatížení na 120 kilogramů na metr čtvereční v její poškozené západní větvi. Východní část je bez omezení. „Pod kritickou spárou v polovině rozpětí pole číslo dvě bude provizorní podepření pod oběma hlavními trámy nosné konstrukce," sdělila Lišková. Podepření zůstane pod lávkou do doby zbourání nynější nosné konstrukce.

Při stavbě podpěry pojedou auta pod mostem v ulici Pod Krejcárkem ve směru z centra jedním jízdním pruhem. Při provizorním podepření bude TSK stav lávky monitorovat. Zároveň dokončí projekt opravy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mapy.cz

Štítky silnice, lávka, cyklotrasa, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lávku přes ulici Pod Krejcárkem podepřou silničáři kvůli havarijnímu stavu  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.