Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Praha 2 podpoří obětí domácího násilí. Na projekty a organizace dá téměř milion korun

Radnice Prahy 2 letos dá organizacím podporujícím oběti domácího násilí či oběti trestných činů 920 tisíc korun, což je meziročně více. Městská část podpoří nejen organizace, ale rovněž programy prevence na školách. Sdělil to Stanislav Kněnický z oboru komunikace. Městská část Praha 2 dlouhodobě pomáhá lidem, kteří se dostali do krizové životní situace.

„Navýšení prostředků poskytnutých do oblasti preventivních programů je v současnosti nutností. Na bezpečí občanů nám záleží. Ženám, dětem či seniorům, jako obzvláště zranitelným obětem domácího násilí, je třeba maximálně pomáhat. Zvláště v této složité době," uvedl radní Michal Zuna (TOP 09).

Dotaci 80 tisíc korun dostane například organizace ROSA - centrum pro ženy, které se zabývá poradenstvím pro oběti domácího násilí. Stejnou částku dostanou Bílý kruh bezpečí pomáhající obětem trestných činů a linka důvěry Dětského krizového centra.

Novým hrozbám na školách v druhé městské části pomůže předejít dotace pro Fórum pro prožitkové vzdělávání. Organizace dostane 60 tisíc korun. Zbývající částka půjde na dalších devět projektů z oblasti prevence kriminality a prevence sociálně patologických jevů a návazné kriminality.

Loni radnice obdobně podpořila aktivity Bílého kruhu bezpečí a zahájila společný program Praha 2 – městská část vlídná k obětem. Při ní je mimo jiné podporována informovanost občanů, úředníků, sociálních pracovníků, policistů či strážníků o obětech trestných činů a jejich potřebách a právech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com/Alexas_Fotos

Štítky rodina, správa, násilí, organizace, Praha, domácí násilí, městská část, trestný čin, Michal Zuna, TOP 09, Dětské krizové centrum, Bílý kruh bezpečí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 2 podpoří obětí domácího násilí. Na projekty a organizace dá téměř milion korun  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.