Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Pražští strážníci rozmluvili mladíkovi na hlavním nádraží sebevraždu

Dvaadvacetiletý mladík napsal v pondělí 7. prosince pražské městské policii, že chce skočit pod vlak. Strážníci ho našli na nástupišti pražského hlavního nádraží a předali do péče odborníků. Mladík chtěl se životem skončit kvůli nefungující rodině, velkým dluhům, alkoholismu a fyzických útoků jednoho z rodičů.

Jedu do Prahy a tam skočím pod vlak

Na začátku záchranné akce byla zpráva, která se spolu s profilovou fotkou mladého muže objevila na oficiálním facebooku pražské městské policie: „Jedu do Prahy a tam skočím pod vlak“.

Správce facebookového profilu městské policie pohotově zareagoval. „Snažil se získat od pisatele další důležité údaje a během jejich konverzace se informace dostala přes centrální operační středisko a obvodní ředitelství Prahy 1 až k hlídce, která byla nejblíž Hlavnímu nádraží,“ popsala začátek pátrání mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Nefungující rodina, dluhy, alkoholismus a útoky rodiče

Hlídka tak měla k dispozici celou komunikaci i s fotografií. „Na prvním nástupišti, které nejprve mladík uváděl, ho strážníci nenašli, proto pátrali po celém nádraží a vzhledem k lokaci a kumulaci lidí přivolali posily. Jeden ze strážníků opakovaně volal na telefonní číslo uvedené ve zprávě. Nejprve bezvýsledně, proto poslal sms s žádostí o přijmutí hovoru. Pak mladík telefon zvedl a upřesnil místo, kde se nachází,“ doplnila mluvčí. Strážník mladého muže objevil na třetím nástupišti, kde chodil podél kolejí sem a tam. Po navázání kontaktu ho posadil na lavičku a začal s ním rozmlouvat.

Za myšlenkou ukončení života byla nefungující rodina, velké dluhy, alkoholismus a fyzické útoky jednoho z rodičů. „S mladíkovým souhlasem byla na místo přivolána záchranná služba, která ho převezla do péče odborníků,“ uzavřela Seifertová. Hlídka, která mladíka zachránila, jen několik hodin před zásahem převzala ocenění za záchranu života muže, který zkolaboval v květnu na Václavském náměstí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky sebevražda, vyjednávání, městská policie, Praha, hlavní nádraží, alkoholismus, obecní policie, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pražští strážníci rozmluvili mladíkovi na hlavním nádraží sebevraždu  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.