Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Ječné ulici prasklo vodovodní potrubí. Provoz tramvají bude omezen do soboty

, aktualizováno 5. srpna 2020, 9:31

V Ječné ulici v Praze v úterý ráno prasklo vodovodní potrubí. Havárie omezila provoz tramvají mezi stanicemi I. P. Pavlova a Karlovo náměstí. Tramvajové linky 4, 6, 10, 16, 22 a 24 kvůli havárii vodovodu jezdí po objízdných trasách a provoz bude zřejmě obnoven až v sobotu.

Náhradní autobusovou dopravu nelze zavést

Kvůli prasklému vodovodnímu potrubí v Ječné ulici byl v úterý před sedmou hodinou ranní zastaven tramvajový provoz mezi stanicemi I. P. Pavlova a Karlovo náměstí v centru Prahy. V tomto frekventovaném úseku bude podle mluvčí pražského dopravního podniku Anety Řehkové provoz zřejmě obnoven až v sobotu ráno. Tramvajové linky 4, 6, 10, 16, 22 a 24 kvůli havárii vodovodu jezdí po objízdných trasách.

„Náhradní autobusovou dopravu z důvodu neprůjezdnosti úseku není možné zavést. Ve vyloučeném úseku doporučuje využít linky metra,“ píše dopravní podnik na svém webu. Cestujícím je doporučeno metro ze stanic Náměstí Míru, Karlovo náměstí, I. P. Pavlova nebo Muzeum. Autojeřáb v místě havárie odstraňuje poškozené panely z tramvajové trati.

Rozšířená autobusová doprava a změny objížděk

Dopravní podnik kvůli výluce od dnešního rána rozšířil provoz autobusové linky 148, která jezdí mezi zastávkami I. P. Pavlova a Karlovo náměstí. Linka bude v době výluky jezdit od pěti hodin ráno až do půlnoci. Autobusy budou zajišťovat návaznost havárií dotčených nočních linek tramvají 91, 96, 97 a 99 i v noci.

4 vedena celodenně v trase: SÍDLIŠTĚ ŘEPY... - Anděl - Zborovská - Jiráskovo náměstí - Myslíkova - KARLOVO NÁMĚSTÍ - Moráň - Palackého náměstí - Zborovská - Anděl - ...SÍDLIŠTĚ ŘEPY (náhrada linek 10 a 16)

6 KUBÁNSKÉ NÁMĚSTÍ... - Otakarova - Divadlo Na Fidlovačce - Albertov - Karlovo náměstí - ...PALMOVKA

10 SÍDLIŠTĚ ĎÁBLICE... - Flora - Jiřího z Poděbrad - Muzeum - I.P.Pavlova  - Náměstí Míru – Vršovické náměstí – KUBÁNSKÉ NÁMĚSTÍ (náhrada linek 4 a 22)

11 SPOJOVACÍ… - Flora - Orionka – Náměstí Míru – I. P. Pavlova (v Bělehradské ul.) - Bruselská - …SPOŘILOV (náhrada linek 10 a 16 na Korunní tř.)

16 LEHOVEC... - Flora - Jiřího z Poděbrad - Muzeum - I.P.Pavlova  - Náměstí Míru – Vršovické náměstí – KUBÁNSKÉ NÁMĚSTÍ (náhrada linek 4 a 22)

22 NÁDRAŽÍ HOSTIVAŘ... - Koh-i-noor - Otakarova - Divadlo Na Fidlovačce - Albertov - Karlovo náměstí - ...VYPICH / BÍLÁ HORA

91, 97 a 99 ...Náměstí Míru – I. P.  Pavlova (v Bělehradské ul.) - Otakarova - Divadlo Na Fidlovačce - Albertov - Karlovo náměstí...

96 ...Otakarova - Divadlo Na Fidlovačce - Albertov - Karlovo náměstí...

Od středečního rána se oproti včerejšku změnily objízdné trasy tramvají. Změny jsou k nalezené také v internetových vyhledávačích a od sedmi ráno do osmi večer budou přímo u stanic Karlovo náměstí, I. P. Pavlova a Náměstí Míru informovat cestující o změnách v dopravě pracovníci podniku.

Havárie nemá vliv na zásobování pitnou vodou

Havárie nemá podle informací vedení městské části vliv na zásobování pitnou vodou. „Prasklo vodovodní potrubí o průměru 400 milimetrů nacházející se u tramvajové trati. Zásobování obyvatel vodou není omezeno," pověděl mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Tomáš Mrázek. „Oprava potrubí, vozovky a kolejí potrvá několik dnů. Vše se bude opravovat společně," doplnila mluvčí dopravního podniku.

Ohodnoť článek

Foto Twitter Tramvaják pražský, mobilnitabla

Štítky Praha, voda, potrubí, mimořádnost, porucha, Karlovo náměstí, I. P. Pavlova, havárie, dopravní společnost, Divadlo Na Fidlovačce, Albertov, muzeum, Jiří z Poděbrad, Tomáš Mrázek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Ječné ulici prasklo vodovodní potrubí. Provoz tramvají bude omezen do soboty  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.