Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Praha 10 pomáhá občanům odstranit nelegální graffiti z fasád domů

Praha 10 nabízí pomoc vlastníkům nelegálně posprejovaných či počmáraných domů na svém území. Stačí, když vyplní přihlášku na webu a splní podmínky dotačního projektu. Radnice poté z fasád na vlastní náklady graffiti odstraní. Zároveň na ně nanese ochranný nátěr. Čištění začne hned, jak se venku oteplí, jelikož je nutná teplota větší než 5 stupňů.

Odborná firma nanese také speciální antigraffiti nátěr

Obnovený projekt běží od září loňského roku a už eviduje první přihlášené. „Oproti programům v minulosti došlo k úpravám. Tou největší je, že domy mohou přihlašovat pouze vlastníci, nikoliv každý občan. Vyhneme se tak situacím, kdy například sousedé by měli rádi určitý objekt bez graffiti, ale majitel s tím nesouhlasí. Nespornou výhodou oproti předchozímu programu je snížená administrativní náročnost pro žadatele“ popisuje Michal Kočí (Piráti), radní Prahy 10 pro bezpečnost.

Majiteli je na základě přihlášky zaslána smlouva. Po podpisu zasaženou část fasády vyčistí nebo přemaluje odborná firma. Rovněž nanese i speciální antigraffiti nátěr.

Pokud by tedy došlo k opětovnému znečištění, bylo by jeho odstranění mnohem jednodušší. Firma začne první domy čistit hned, jak to dovolí počasí. 

Cílem této aktivity je potlačení, prevence a náprava vandalismu. Zároveň se jedná o jeden ze způsobů, kterými městská část pracuje na zkrášlování veřejného prostoru na svém území,“ shrnuje radní Kočí.

Přihlášky je možné podávat ZDE.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 10

Štítky Praha 10, graffiti, správa, domy, Praha, dům, fasáda, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 10 pomáhá občanům odstranit nelegální graffiti z fasád domů  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.