Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Slavia hladce porazila Duklu a postoupila do osmifinále domácího poháru

Fotbalisté Slavie vstoupili do domácího poháru MOL Cupu pohodlným vítězstvím 4:1 v pražském derby nad druholigovou Duklou. Úřadující mistr a lídr nejvyšší soutěže rozhodl jednu z dohrávek 3. kola už do poločasu, kdy poprvé v červenobílém dresu skórovali David Hovorka s Jakubem Hromadou a trefil se i Ondřej Lingr. Po pauze snížil Marek Fábry, ale poslední slovo měl střídající Peter Olayinka.

Slavia na rozdíl od Dukly už o víkendu vstoupila do jarní části sezony a po obratu doma porazila Olomouc 3:1. Trenér červenobílých Trpišovský udělal v pohárovém duelu osm změn v základní sestavě, i tak postavil velmi silnou jedenáctku. Poprvé za Slavii nastoupili brankář Stejskal a obránce Kačaraba.

Domácí před prázdným hledištěm, kam kvůli opatřením proti koronaviru stále nemohou diváci, v první půli zcela dominovali. V 17. minutě hosté sice odvrátili rohový kop, ale na následný Lingrův centr si naběhl Hovorka a zblízka oslavil první gól za Slavii.

Ve 34. minutě ligový lídr zvýšil. Lingr z přímého kopu zakroutil míč přesně k tyči a k asistenci přidal i branku. Ve 42. minutě si Hromada narazil s Teclem, sám před Radou nezaváhal a stejně jako Hovorka vstřelil první gól ve slávistickém dresu.

Dukla se po změně stran zlepšila a brzy snížila. Po hezké kombinační akci a přihrávce od Buchvaldka se přízemní střelou na zadní tyč v 53. minutě prosadil Fábry.

Osmý celek druhé ligy opticky srovnal krok, ale víc už zdramatizovat zápas nedokázal. Naopak v druhé minutě nastavení se na opačné straně uvolnil střídající Olayinka a přesnou střelou k tyči zpečetil postup favorita do osmifinále.

Domácí pohár se hrál poprvé od začátku října, kdy ho přerušila zhoršená koronavirová situace v zemi. Z programu 3. kola zbývá ještě šest zápasů, čtyři z nich zatím nemají termín. Do osmifinále už na podzim postoupily Sparta Praha, Mladá Boleslav, Brno, Slovácko, Teplice, Bohemians 1905, druholigové týmy Hradce Králové a Vlašimi a České Budějovice, které po odstoupení Ústí nad Orlicí prošly dál bez boje.

Řada utkání se neodehrála ani v prvních dvou kolech. Některé kluby z nižších soutěží odstoupily kvůli povinnosti absolvovat před zápasy se soupeři z dvou nejvyšších lig test na covid-19 a hrozbě celotýmových karantén pro neprofesionální mužstva.

Slavia Praha - Dukla Praha 4:1 (3:0)

Branky: 17. Hovorka, 34. Lingr, 42. Hromada, 90.+2 Olayinka - 53. Fábry.

Slavia: Stejskal - Masopust, Hovorka, Kačaraba, Oscar - Hromada (76. Bah), Holeš (75. Traoré) - Van Buren, Beran, Lingr (55. Olayinka) - Tecl (56. Musa). Trenér: Trpišovský.

Dukla: Rada (C) – Ayong, Piroch, Fišl – Souček (84. Kovernikov), Krunert (72. Kovaľ), Doumbia, Chlumecký – Šebrle (63. Faleye), Fábry (84. Kozel), Buchvaldek (72. Hadaščok).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FK Dukla Praha

Štítky sport, fotbal, pohár, Slavia, Dukla, Praha, SK Slavia Praha, FK Dukla Praha, osmifinále, Peter Olayinka, Jakub Hromada, Ondřej Lingr, Marek Fábry, David Hovorka, MOL Cup, SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia hladce porazila Duklu a postoupila do osmifinále domácího poháru  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.