Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Praze 10 bylo vysazeno 46 nových stromů za narozené děti

Na území Prahy 10 přibylo během prosince loňského roku 46 nových stromů. Radnice je zasadila v rámci projektu s názvem „Stromy za narozené děti“. Výsadba byla vzhledem k aktuální situaci neveřejná. Rodiče dostali informace o místě a druhu vysazené dřeviny, fotografii stromku a cedulky se jmény dětí.

Projekt s názvem Stromy za narozené děti funguje již od roku 2007. V rámci něj bylo vysazeno přibližně 4500 stromů. Zapojit se může každý rodič dítěte narozeného v Praze 10 při slavnostním aktu vítání občánků.

Nové stromy na Zahradním Městě i na Kubánském náměstí

Na Zahradním Městě došlo k vysazení celkem dvaceti stromů. Dále se stromy vysazovaly například na Kubánském náměstí, kde přibylo osm platanů, nebo v Malešickém parku, kde došlo k vysazení čtyř jedlí, magnólie a dubu. Dále se stromy sázely ve vnitrobloku za divadlem Solidarity, na náměstí u OC Květ či v lokalitě Na Slatinách.

Stromy nejenže zkrášlují veřejný prostor, ale jsou prokazatelně i zdraví a městu prospěšné: filtrují ovzduší, vyrovnávají teplotní extrémy, vytvářejí kyslík nebo zadržují vodu. Kde standardní výsadba není možná, tam umisťujeme mobilní zeleň (v nádobách),“ popisuje Jana Komrsková (Piráti), místostarostka pro oblast životního prostředí. „Dřeviny také postupně doplňujeme o zasakovací vaky k lepší distribuci vody v suchém období,“ doplňuje místostarostka k péči o stromy.

Ohodnoť článek

Foto Praha 10

Štítky Praha 10, stromy, vysazení, Praha, společnost, strom, Zahradní Město, Česká pirátská strana, Jana Komrsková, Malešický park, Na Slatinách (Michle a Strašnice)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze 10 bylo vysazeno 46 nových stromů za narozené děti  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.