Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Praha 10 dostala pokutu 750 tisíc. Špatně zadala zakázku na stavební práce

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže potrestal radnici Prahy 10 pokutou 750 tisíc korun. Sankce je za to, že městská část zadala stavební práce na rekonstrukci budovy Vinice mimo zadávací řízení poté, co stavbu rozdělila do dvou zakázek. Pokutu potvrdil předseda úřadu Petr Mlsna, a je tak pravomocná.

Úřad městské části Praha 10 záměrně rozdělil zakázku spočívající ve stavebních úpravách budovy Vinice na dvě části, přičemž ani v jedné z nich nepostupoval podle zákona," uvedl Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Do první části radnice vymezila stavební úpravy třetího a druhého podzemního patra, a prvního, druhého, šestého, sedmého a osmého nadzemního patra. Tuto zakázku zadala jako veřejnou zakázku malého rozsahu bez provedení zadávacího řízení. Úpravy dalších poschodí, tedy třetího, čtvrtého a pátého stejné budovy, pak opět zadala bez zadávacího řízení.

„Nezákonným účelovým snížením předpokládané hodnoty veřejné zakázky na zajištění kompletních úprav objektu Vinice mohl obviněný ovlivnit výběr dodavatele," uvedl úřad.

Radnice napadla rozhodnutí úřadu rozkladem u předsedy Petra Mlsny, ten ale rozklad zamítl a rozhodnutí první instance potvrdil. Radnice nyní musí pokutu zaplatit. Může se bránit podáním správní žaloby ke Krajskému soudu v Brně, což ale neodkládá povinnost zaplatit stanovenou sankci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Prahy 10

Štítky Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, pokuta, rekonstrukce, stavební práce, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 10 dostala pokutu 750 tisíc. Špatně zadala zakázku na stavební práce  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.