Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Praha odkoupila od soukromého vlastníka druhou polovinu domu na Starém Městě

Město odkoupilo druhou polovinu měšťanského domu u Staroměstského náměstí. Majitelka nemovitosti s městem původně jednat nechtěla a dům se rozhodla nabídnout v aukci. Do té se město přihlásilo a vyhrálo.

Koupí si město usnadnilo další nakládání s majetkem

Praha do konce června, než dům v dražbě získala, vlastnila jeho polovinu. „Dosud jsme vlastnili ideální polovinu, teď již máme objekt celý, takže můžeme vlastnická práva vykonávat efektivně. Navíc jsme získali krásný činžovní dům v centru města,“ uvedl v tiskové zprávě radní hl. m. Prahy pro správu majetku a majetkových podílů Jan Chabr (TOP09).

Dražba se Praze vyplatila

Znalecký posudek z května 2022 vyčíslil tržní hodnotu celé budovy na 169,5 milionů korun. Město v červnu za polovinu budovy dalo 69,4 milionů korun. „Zhodnotili jsme peníze hlavního města, protože získaný podíl má mnohem vyšší cenu, než jsme zaplatili v dražbě,“ říká Jan Chabr.

Město chce v budově na rohu ulic Michalská a Vejvodova na Praze 1 zachovat provozovny, ale i bydlení. Jedná se o budovu s členitým půdprysem a uzavřeným nádvořím. Momentálně je v budově galerie, obchod s hudebními nástroji, kávárna a čajovna a několik bytů a nebytové prostory. Ty jsou v současné době pronajaty. Budova byla postupně upravována, v roce 2010 dostala i novou střechu. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Praha, dům, dražba, Staré Město pražské, Staroměstské náměstí, Jan Chabr, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha odkoupila od soukromého vlastníka druhou polovinu domu na Starém Městě  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.