Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Bohnicích se rozhodne o vítězi softballového Super Cupu

Největší pražské softballové areály hostí už tradičně turnaj v softballu mužů Super Cup. Turnaj začal v pondělí, kdy 17 týmů rozehrálo zápasy ve skupinách. Dnes odpoledne se turnaj dočká svého vrcholu. V sedm hodin večer se v Bohnickém areálu Joudrs odehraje finále 10. Evropského Supercupu.

O titul se utkají týmy ze všech koutů Evropy

Turnaj spojuje dva různé evropské softballové poháry v jednom Super poháru. Mezi hlavní favority patří pražští Joudr a dánští Hurricanes, kteří obhajují tituly z minulých ročníků. Kromě zmíněných Joudrs se na turnaji o nejlepší umístění perou i Žraloci Ledenice, Locos Břeclav, Beavers Chomutov a v rámci přípravy se do turnaje zapojil i český výběr do 23 let. Další země reprezentované na turnaji jsou Dánsko, Belgie, Španělsko, Francie, Německo, Velká Británie, Holandsko a Norsko.

Turnaj láká na skvělou atmosféru

Podobnost s baseballem: Softball a baseball jsou velmi podobné a v zásadě se liší jen v drobnostech. Zatímco baseballové pálky jsou dřevěné, ty softballové jsou kovové, případně z jiných odráživých materiálů. Softballový míček je oproti baseballovému větší a je žlutý. Velikost hřiště a vzdálenost met je při softballu menší a fanoušci softballu potvrdí, že oproti baseballu je softball rychlejší a zábavnější na pohled.

Na turnaji vládne každoročně velmi přátelská atmosféra o kterou se postará početný tým dobrovolníků a přátelství mezi hráči. Jelikož je softball menšinovým sportem, velmi často hráči cestují po různých evropských zemích a sbírají zkušenosti v týmech z jiných zemí hrající v jiných soutěžích.

Pobaví se i ti, kteří o softballu slyší poprvé

Skvělou atmosféru turnaje potvrzují i slova Ondřeje Stronera, hlavního trenéra domácího týmu. „Já bych rád chtěl pozvat všechny, kteří tento nádherný sport ještě neznají, nebo ho teprve poznávají. Tento turnaj je opravdu svátek mužského softballu a je možné na něm vidět skvělé akce softballisty a super akce. Je to, jak název říká, prostě Super Cup. Dívat se na skvělé zápasy, v přátelském prostředí nádherného stadionu vřele doporučuji,“ řekl pro web Joudrs Praha Stroner.

Hraje se v Krči a v Bohnicích

Letošní bohatá účast si vyžádala zapojení dvou softballových areálů. Ten první je v Bohnicích a domácími jsou již zmínění Joudrs, druhý areál se nachází na Krči a doma jsou zde Eagles. V obou areálech je připravený doprovodný program pro děti, občerstvení a zázemí pro návštěvníky. 

O účastnících ve finále rozhodnou dnešní zápasy, které se odehrají v obou areálech. Finále proběhne od sedmi hodin v Bohnicích. Jednodenní vstup do areálů je za 100 korun, vstupenka platí na obě místa konání. Děti do 10 let mají vstupenku zdarma.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Czech Softball

Štítky softball, sport, Praha, Joudrs, Eagles, Bohnice, Superpohár UEFA, finále, baseball, Evropa, Francie, Španělsko, Německo, Dánsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Bohnicích se rozhodne o vítězi softballového Super Cupu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.