Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Třicáté florbalové Czech Open vyhrály Střešovice. Ve finále porazili Pixbo Wallenstam

Florbalisté pořádajícího Tatranu Střešovice ovládli jubilejní 30. ročník mezinárodního turnaje Czech Open a obhájili triumf z loňska. Ve finále v UNYP Aréně na Podvinném mlýně porazili svěřenci trenéra Milana Fridricha švédský celek Pixbo Wallenstam 7:2 a celkově turnaj ovládli potřetí v historii. Radovali se i v roce 1999. V elitní kategorii žen ve finále Pixbo s českou útočnicí Eliškou Krupnovou uspělo, porazilo další švédský celek Falun 6:3 a Czech Open ovládlo poosmé v historii.

„Jsme šťastní, že jsme to takhle zvládli,“ řekl po výhře kapitán Střešovic Ondřej Němeček

Tatran na celém turnaji neprohrál. V základní skupině postupně zdolal Zug 6:0, švédské mistra Falun 4:2 a finský tým EräViikingit 6:5. Ve finále byli úřadující čeští vicemistři i v minulých dvou letech letního turnaje v Praze. Předloni, kdy prohráli s Vítkovicemi, i při loňském triumfu po rozhodujícím souboji se Spartou ale kvůli pandemii koronaviru startovaly shodně jen čtyři české celky.

Proti Pixbu se Tatran ujal vedení v 18. minutě díky Martinu Mülfaitovi a ve druhé třetině zvýšili Ondřej Němeček s Matějem Havlasem. V čase 44:33 se sice v přesilové hře za Pixbo prosadil Linus Nestorsson, ale v polovině závěrečné části během minuty upravili Martin Šindelář s Mülfaitem už na 5:1. Za 15 sekund ještě skóroval za osminásobného vítěze Czech Open William Lindh, ale výhru Střešovic zpečetili David Šimek a z trestného střílení Jonáš Kreysa.

„Asi to nebylo úplně ve vysokém tempu. Zejména začátek utkání byl vlažnější, postupně jsme se ale dostávali do situací, kdy jsme byli pohyblivější s míčkem. Následně nám tam padly nějaké góly, takže jsme byli spokojení s efektivitou. Dozadu také solidní výkon a skvěle zachytal gólman. Bylo důležité, že když jsme kolem 50. minuty dostali gól, tak jsme zase hned (dva) dali. Jsme šťastní, že jsme to takhle zvládli," řekl kapitán Střešovic Ondřej Němeček.

„Je to tradiční turnaj a já ho mám moc ráda,“ říká o Czech Open hráčka Pixba Eliška Krupnová

V duelu o 3. místo rozdrtil Falun Vítkovice 15:6 a třetí český zástupce Sparta Praha skončila po prohře s Zugem 3:6 na posledním, osmém místě.

Hráčky Pixba navázaly na nepřetržité kralování z let 2016 až 2019 poté, co minulé dva roky na turnaji stejně jako další zahraniční celky kvůli pandemii koronaviru chyběly. Předtím slavily také v letech 2011, 2013 a 2014. Kapitánka české reprezentace Krupnová s Pixbem triumfovala na Czech Open popáté. Celkově se stala s osmi triumfy rekordmankou a překonala bývalou spoluhráčku z Herbadentu SJM Praha 11 Denisu Billou.

„Je to hezké tady v domácím prostředí. Mám tady fanoušky a rodinu, takže jsem šťastná. Je to tradiční turnaj a já ho mám moc ráda. Je tady vždycky hrozné horko a já si užívám sem přijet ze Švédska do třiceti stupňů," prohlásila Krupnová.

Krupnová ve finále v 9. minutě odpověděla na úvodní branku Liny Svarvfarové a vyrovnala na 1:1. Potom stav otočila Caroline Adelöwová a ještě v první třetině vyrovnala Clara Hellgrenová, ale ve druhé části poslaly Pixbo do náskoku 5:2 autorka dvou gólů Emma Stenbergová a Cajsa Elmová. Za Falun ještě snížila v závěrečném dějství Hellgrenová, ale výsledek zpečetila při power play do prázdné branky Klara Lonebergová.

„Byl to těžký zápas, jak jsme čekaly. Falun má kvalitu, určitě bude bojovat o přední příčky i ve Švédsku, takže jsme rády, že jsme to zvládly. Prosadilo se několik lidí, to je také fajn pro sebevědomí týmu. Byla spousta kvalitních zápasů i ve skupině, takže nás to dobře prověřilo a připravilo," dodala Krupnová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tatran Střešovice

Štítky sport, florbal, Czech Open, Střešovice, Praha, finále, Eliška Krupnová, Falun, TJ Tatran Střešovice, Milan Fridrich, Podviní (Praha), Tatran

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třicáté florbalové Czech Open vyhrály Střešovice. Ve finále porazili Pixbo Wallenstam  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.