Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Další úspěch ve Světovém poháru ve vodním slalomu. Poprvé v kariéře jej vyhrál kanoista Rohan

Kanoista Lukáš Rohan poprvé v kariéře vyhrál závod Světového poháru ve vodním slalomu. V umělém kanálu v Troji dnes zvítězil i s dotykem hned v první brance finálové jízdy. Šestadvacetiletý vicemistr Evropy z loňského roku za sebou nechal o 24 setin sekundy čistě jedoucího dvojnásobného mistra světa Davida Florence z Británie, třetí skončil s jedním dotykem Slovinec Benjamin Savšek, který vloni v Praze ovládl evropský šampionát. Tereza Fišerová obsadila v závodě kanoistek třetí místo.

Životní úspěch kanoisty Rohana

Lukáš Rohan, syn úspěšného deblisty a šéfa organizátorů pražského závodu Jiřího Rohana, dosud neměl z pohárového seriálu medaili. Životním úspěchem se naladil na pokračování olympijské sezony, kterou coby účastník her v Tokiu zahájil v květnu třináctým místem na ME v Ivree, kde obhajoval loňské stříbro z Troji.

Další čeští kanoisté Vojtěch Heger a Václav Chaloupka do jízd o medaile nepostoupili.

Fišerová skončila ve finále čtvrtá

Jediná česká finalistka Fišerová se dopustila jednoho dotyku stejně jako Herzogová. Na trať se vydala díky druhému místu v semifinále jako předposlední a musela ještě čekat na výkon Britky Mallory Franklinové. Světová šampionka z roku 2017 si připsala také „šťouch“ a skončila čtvrtá se ztrátou 81 setin na českou vicemistryni Evropy.

Gabriela a Martina Satkovy vypadly v semifinále. V následujícím finále kanoistů bude české barvy hájit další olympionik Lukáš Rohan. Vojtěch Heger a Václav Chaloupka do jízd o medaile nepostoupili.

Muži:

C1: 1. Rohan (ČR) 97,20 (2 trest. sekundy), 2. Florence (Brit.) -0,24 (0), 3. Savšek (Slovin.) -2,60 (2), ...v semifinále 15. Heger, 28. Chaloupka (oba ČR).

Ženy:

C1: 1. Foxová (Austr.) 105,15 (0), 2. Herzogová (Něm.) -4,83 (2), 3. Fišerová -5,61 (2), ...v semifinále 16. G. Satková, 22. M. Satková (všechny ČR).

Ohodnoť článek

Štítky sport, vodní slalom, světový pohár, Praha, Rohan, kanoista, Lukáš Rohan, Světový pohár ve vodním slalomu, Tereza Fišerová, Benjamin Savšek, David Florence, Evropa, Troja, Velká Británie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další úspěch ve Světovém poháru ve vodním slalomu. Poprvé v kariéře jej vyhrál kanoista Rohan  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.