Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: Na Štvanici se o víkendu konalo mistrovství ve skateboardingu. Mistrem ČR je Habanec

Na pražské Štvanici se o víkendu představili ti nejlepší závodníci z české a slovenské skateboardové scény. V neděli večer byly rozdány ceny pro nejlepší jezdce ve streetu a v parku (bowlu) a v kategoriích mužů, U14 a U9. Závod mistrovství republiky ve skateboardingu na pražské Štvanici v kategorii street vyhrál Slovák Richard Tury. Druhé místo obsadil Maxim Habanec, který se tak stal českým šampionem a zapsal si 3300 bodů do olympijské kvalifikace.

Třetí skončil Jan Navrátil, loňský vítěz Martin Pek bral čtvrtou pozici. Osmadvacetiletý Habanec, který má z českých street reprezentantů nejblíže ke kvalifikaci na olympijské hry v Tokiu, se stal domácím mistrem pošesté. Finále kategorie park ovládl Jan Tomšovský před Štěpánem Troubilem a Tobiášem Jirovcem. Mezi ženami ve streetu vyhrála Antonie Bakošová.

V kategorii závodníků U23 byli těmi nejlepšími Honza Navrátil ve streetu a Tobiáš Jírovec v parku. V rámci závodu MČR se vyhlašovali z výsledků í vítězové série World Rookie Tour, kde si první tři v kategorii U14 a U21 vyjeli i možnost v účasti finále, které se koná ještě letos v rakouském Innsbrucku.

V kategoriích U9 a U14 se sešlo přes 80 závodníků, čímž si řekli o samostatný závod v příštím roce. „Počty mladých se zvyšují, za což patří dík rodičům a klubům, které se o tyto kategorie starají,“ uvedli pořadatelé. Celkem se o víkendu na Štvanici představilo přes 120 jezdců, což je podle pořadatelů velmi příjemný počet, a to s přihlédnutím k tomu, že potvrzení konání akce přišlo kvůli nejisté formě vládních opatření až tři dny před samotným závodem.

Foto Facebook Czech Skateboarding

Štítky mistrovství, sport, skateboarding, Habanec, Praha, Maxim Habanec, Štvanice, Česko, olympijské hry, Letní olympijské hry 2021, Jan Navrátil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Na Štvanici se o víkendu konalo mistrovství ve skateboardingu. Mistrem ČR je Habanec  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.