Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jediný závod, co má letos váhu, tuší Habanec před MČR na Štvanici

Před jedenácti lety se Maxim Habanec radoval poprvé z titulu mistra republiky a tento víkend ho čeká již šestá obhajoba. Od té doby se hodně změnilo, z pohodové disciplíny se stal olympijský sport, legendární areál na Štvanici prošel rekonstrukcí a dnes už osmadvacetiletý závodník je úspěšným sportovcem, režisérem i autorem vlastního skateparku. A příští rok se chystá na vrchol kariéry. Alespoň snad.

Život profesionálního sportovce není v současnosti vůbec snadný. Ruší nebo odkládají se mezinárodní závody prakticky po celém světě a nejistota visí i nad těmi největšími akcemi. A v ohrožení je i vrchol příštího roku. A jasno není ani v kvalifikačních limitech a to i přes to, že by se v Tokiu měl skateboarding představit vůbec poprvé.

„O kvalifikaci na olympijské hry teď nevíme téměř nic. Možná se něco počítat bude, možná se něco počítat nebude, upřímně nevím. Největší motivace je pro mě to, že je to jediný letošní závod co má váhu. Body jsou důležité, ale je pro mě lepší se soustředit jen na závod,“ vysvětlil první český vítěz světového poháru v historii.

Místo pro trénink

Už dva roky má Habanec možnost trénovat v uzavřeném prostoru, který navrhoval a podílel se i na jeho stavbě. MaxSpace si ale neužívá sám. Krytý skatepark, který mu poskytuje téměř dokonalé podmínky pro podzimní a zimní přípravu, sdílí i s dalšími skateboardisty z české scény.

„V MaxSpacu jezdíme všichni, takže se nedá říct, že bych měl výhodu jen já. Věřím, že podmínky u mě v hale ale výrazně přispívají k zvednutí úrovně na českých závodech.“

Jak přes léto český reprezentant natrénoval na mistrovství republiky, se bude v konkurenci české špičky přesvědčit už o tomto víkendu 3. a 4. října. Pořadatelé vstup na závody divákům umožnili, jen budou muset být od závodníků odděleni, podporovat své favority však na místě mohou.

„Uvidíme, kolik diváků dorazí, jsem rád, že nemusíme jet úplně bez nich. Triků mám nových spoustu, ale uvidíme, jak mi to sedne o víkendu,“ vyhlíží vrchol sezony Habanec.

Co dál v těžké době

Pro Maxe i jeho konkurenty se jedná o poslední závod letošního roku. Pro osmadvacetiletého jezdce je momentálně nejtěžší naplánovat přípravu vzhledem k nejisté době. Ale ani tak neztrácí optimismus.

„Čeká mě natáčení v ulicích pro svůj video projekt, před týdnem jsme dělali takovou sranda akci v Karlíně a aktuálně přemýšlím nad nějakým online konceptem, který by byl schopen přežít všechny nástrahy aktuální situace. Snad přijdu na něco zajímavého,“ popsal své plány do budoucna.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Maxim Habanex, skateboarding, závod, Praha, Štvanice, Maxim Habanec, olympijské hry, Tokio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jediný závod, co má letos váhu, tuší Habanec před MČR na Štvanici  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.