Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Adam Ondra na Letné neobhájil loňské stříbro v boulderingu. Roli sehrálo bolavé rameno

Český lezec Adam Ondra obsadil na Světovém poháru v boulderingu v Praze šesté místo a neobhájil loňské stříbro. Šestičlenné finále na Letenské pláni vyhrál stejně jako v minulém roce Korejec I To-hjon. Druhý skončil Francouz Manuel Cornu, bronz získal olympijský šampion Brit Toby Roberts.

Nejlepší český lezec Ondra vyřešil ve finále až poslední ze čtyř boulderů, který zvládl na první pokus. „Spokojenost. Já jsem si to užil a jsem rád, že ten jeden top, který jsem divákům dlužil, se na posledním boulderu zadařil,“ řekl novinářům.

Jako jediný z finalistů nevylezl první boulder. Tam jeho výkon poznamenaly problémy s ramenem, které má od červnového závodu olympijské kvalifikace v Budapešti. „Řekněme, že kdybych měl zdravé levé rameno, tak jsem asi druhý. Na té jedničce nebylo příjemné čelit dilematu, jestli do toho mám jít naplno a riskovat, že se zraním a pár měsíců si nezalezu. Byl to ten samý krok, ve kterém se mi to před třemi měsíci stalo. Takže jsem dal tři pokusy na půl plynu. V tom čtvrtém jsem to dal tak na devadesát procent a hned mě to rameno zabolelo. Já jsem spokojený s tím, že jsem se nezranil a že můžu na skály. Myslím, že jsem podal důstojný výkon,“ doplnil Ondra.

Na prvním i na druhém boulderu zapsal alespoň zónu. Na třetím, který závodníkům působil největší problémy, nezabodoval vůbec. Vítězný I To-hjon topoval na dvou boulderech, prvním a posledním. Na zbývajících dvou zapsal vždy alespoň zónu. Cornu ke dvěma topům přidal jednu zónu, Roberts dva bouldery vyřešil a na dvou nebodoval.

Vítěz semifinále a stříbrný olympijský medailista z Paříže Soratu Anraku se nakonec musel spokojit se čtvrtým místem. Pátý skončil další Japonec Tomoa Narasaki, který v semifinále stejně jako Anraku zdolal všechny bouldery.

Dnes jsou v Praze na programu semifinále a finále žen.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením International Federation of Sport Climbing

Štítky Sport, sportovní lezení, Světový, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adam Ondra na Letné neobhájil loňské stříbro v boulderingu. Roli sehrálo bolavé rameno  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.