Počasí dnes26 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Změna trenéra ve Slavii. Do boje o udržení povede tým Lubomír Růžička

Měsíc před baráží, která rozhodne, zda basketbalová Slavie zůstane v nejvyšší české soutěži, se novým hlavním trenérem stává Lubomír Růžička. Velezkušený trenér se po angažmá v Maďarsku vrací do své domoviny, kde vypomůže týmu z pražského Edenu setrvat v Kooperativa NBL. V následujících sezonách má pak bývalý trenér Basketu Brno za cíl tým posunout na nejvyšší příčky domácí soutěže a do Evropy.

„Myslím si, že je tady dostatek talentu, jsou tady čeští i zahraniční hráči, kteří jsou opravdu dobří. I v menším počtu hráčů mužstvo v zápasech bojovalo, což značí dobrý charakter a odhodlání,” popisuje nový hlavní trenér své dojmy z kádru Slavie.

V současné sezoně byl jediným českým trenérem, který vedl zahraniční tým. K české lize měl však i v Maďarsku blízko a neustále ji sledoval. „Výsledkově jsem sledoval každé kolo, některé zápasy i živě. Zajímavější utkání jsem si pouštěl i zpětně, takže mám přehled o soupiskách i o tom, jak které týmy hrají,” komentuje dění v české nejvyšší soutěži Růžička.

Výsledkově se Slavii v aktuální sezoně nedaří a čeká ji už na 100 % baráž o udržení soutěže, která se koná v první polovině května. „Do Slavie mě přivedla vize, která je zatím nenaplněná, ale myslím, že porodní bolesti 1-2 sezony jsou přirozené. Je potřeba hráčům zvýšit sebevědomí, dát je do kupy, protože ta pachuť z nepovedené základní části v nich určitě je. Teď se musí udělat tlustá čára a jenom se soustředit na baráž.”

Ke změně trenéra se vyjádřil také David Douša, předseda představenstva Slavia Basketball: „Naší hlavní prioritou je za současné situace udržení nejvyšší soutěže. Potřebujeme nový impuls a Luboš je zkušený a schopný trenér, který dokáže tým v krátkém čase pozvednout, jak po herní, tak i po psychické stránce.”

Bývalý trenér Basketu Brno vidí ve Slavii podobnou příležitost a výzvu, jaké se mu dostalo právě v Brně. Moravskou metropoli vytáhl za své čtyřleté působení z dolních pater tabulky až na přední příčky. „Podobnost mezi týmy tu určitě je, oba týmy chtějí zapojovat mladé hráče, viz spolupráce Slavie s Tygry Praha. Největší podobnost je však v tom, že ty kluby jsou na začátku nějaké cesty.”

V úterý po Velikonocích absolvoval nový trenér s týmem první trénink. „Klíčové je, že jsem z hráčů cítil, že chtějí pro Slavii udržet nejvyšší soutěž. Viděl jsem na nich odhodlání, zároveň jsem ale viděl věci, které vidět nechci, jako třeba úpadek rytmu tréninku. Všechno to je o nastavení fungování, o návycích a o tréninku, takže to musíme jednoznačně zlepšit,” nechal se Růžička slyšet po tréninku.

Růžička tým povede poprvé 6. dubna od 18:00 v pražském Edenu proti píseckým Sršňům, které považuje za překvapení soutěže. Přijďte se podívat, jak si povede v novém angažmá!

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Slavia, basketball, trenér, zápasy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změna trenéra ve Slavii. Do boje o udržení povede tým Lubomír Růžička  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.