Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Je super, že to teď přišlo, hlásí Přibyl, který byl u všech gólů Sparty

Bodově nejpovedenější zápas od návratu do extraligy po vleklých zdravotních potížích prožil v neděli proti Litvínovu útočník hokejistů Sparty Daniel Přibyl. Při výhře 3:0 se podepsal pod všechny góly Pražanů. Jeden se štěstím sám dal, na další dva nahrál spoluhráčům Adamu Poláškovi a Davidu Vitouchovi.

Přibyl byl u všech gólů Sparty

V minulé sezoně nastoupil Přibyl v dresu Sparty jen do šesti extraligových soubojů, aniž by bodoval. Většinu z ní odehrál díky možnosti střídavých startů v prvoligovém Sokolově, kde body na jeho kontě přece jen přibývaly a už koncem února proti Slavii se blýskl stejným zápisem jako dnes - stihl tři body za gól a dvě nahrávky. Jak se ale zdá, se startem nového ročníku se dost možná naplno vrací na výsluní jako jeden z klíčových hráčů Sparty.

„Body jsou samozřejmě hezké, ale už v přípravě jsem se necítil úplně špatně. Je super, že to teď přišlo, měl jsem kus štěstí a body tam napadaly," pochvaloval si Daniel Přibyl, jenž asistencí bodoval už při premiéře v nové extraligové sezoně přes porážku 2:4 v Mladé Boleslavi.

„Celkově to byl dnes těžký zápas. Abych se přiznal, měl jsem i trochu štěstíčka. Po tom všem, čím jsem si prošel, to snad bylo i trochu zasloužené," řekl Přibyl.

Přívětivou tvář mu štěstěna ukázala v 53. minutě, kdy zvýšil na 2:0 poté, co hledal přihrávkou Davida Dvořáčka, ale kotouč jemnou tečí nechtěně přesměroval bránící Janis Jaks a dokonale tak zaskočil brankáře Šimona Zajíčka. Branka byla původně připsána Dvořáčkovi, ale po chvilce už byl zásah přiznán Přibylovi.

Sparta porazila Litvínov 3:0 a připsala si první body

Hokejisté Sparty porazili v utkání 2. kola extraligy Litvínov 3:0. Vítězný gól Pražanů při domácí premiéře v nové sezoně dal v polovině třetí třetiny během přesilové hry obránce Adam Polášek. Útočník Daniel Přibyl si připsal tři body za branku a...

„Oni hráli velmi dobře. U nás možná panovala trochu nervozita“

„Viděl jsem, že se toho asi David Dvořáček nedotkl. Sám mi to pak i říkal. Bylo mi to ale upřímně úplně jedno," prohlásil Přibyl.

Sparta se v tu chvíli uklidnila a dění na ledě už naprosto ovládala. Vše ale mohlo být jinak, v úvodních dvou třetinách byl nebezpečnější Litvínov. „Oni hráli velmi dobře. U nás možná panovala trochu nervozita. Chtěli jsme zápas kontrolovat, celou dobu to ale bylo hodně vyrovnané. Super, že se nám pak povedlo odskočit, třetí třetinu už jsme nakonec odehráli v klidu. Už prvním gólem se to hodně uklidnilo, pak to bylo vidět i na výkonu," podotkl Přibyl.

Přes tři body byl hráčem zápasu na straně domácích vyhlášen gólman Jakub Kovář. A i Přibyl uznal, že oprávněně. „Pochytal spoustu šancí, bez něho bychom to měli mnohem těžší. Ztráceli jsme dost puků a oni z toho měli protiútoky," připomněl Přibyl.

Jen těžko se velkému smolaři odpovídalo na otázku, zda už se cítí být stoprocentně fit. „Já se to vždycky bojím říct, abych hned druhý den zase někde něco nechytil," konstatoval s hořkým úsměvem Přibyl. „Ale jo, nic mě teď netrápí a jsem v pohodě," ujistil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Litvínov, Přibyl, Daniel Přibyl, AC Sparta Praha, HC Verva Litvínov, Adam Polášek, David Dvořáček, FK Baník Sokolov, SK Slavia Praha, FK Mladá Boleslav, Jakub Kovář, Jānis Jaks

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je super, že to teď přišlo, hlásí Přibyl, který byl u všech gólů Sparty  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.