Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sparta zvítězila počtvrté za sebou. Výhrou nad Mladou Boleslaví si upevnila náskok v čele

Hokejisté Sparty zdolali v dohrávaném utkání 34. extraligového kola Mladou Boleslav 3:2 po samostatných nájezdech. Hosté dvakrát vedli, Pražané ale vždy vyrovnali díky přesilovkovým gólům obránce Jana Košťálka. Nájezdy pak rozhodl útočník Lukáš Pech. Sparta díky čtvrté výhře za sebou navýšila náskok v čele tabulky před druhým Libercem na tři body. Pro hosty znamenal první zápas v novém roce třetí prohru v řadě.

Polášek na tribuně

„Hodnotí se mi to špatně, protože si myslím, že jsme byli po většinu zápasu lepší a zasloužili jsme si když ne tři, tak minimálně dva body. Bohužel jsme ale získali zase jenom jeden. S výkonem jsme ale spokojení a jdeme dál," řekl hostující kouč Pavel Patera.

Sparta nastoupila do prvního utkání po sobotním duelu pod širým nebem v Drážďanech proti Litvínovu s uzdraveným bekem Jurčinou, jiný obránce Polášek už sledoval po podpisu smlouvy s Tapparou Tampere počínání Pražanů pouze z tribuny.

O něco aktivnější byli zpočátku hosté. Jejich převahu navíc umocnil faulem v desáté minutě Řepík a Sedláček se měl v domácím brankovišti co ohánět. Velmi dobře sehraná početní výhoda ale nakonec přinesla Bruslařskému klubu i odměnu: Jeglič dostal přihrávku na kruh a prostřelil strážce domácí branky.

Pražané odpověděli rovněž v přesilovce. Fillmanův prohřešek potrestal Košťálek. V 17. minutě napřáhl od modré čáry a gólman Krošelj nestihl zasáhnout. Další možnosti pohnout stavem měli Zbořil a Řepík, jenže neuspěli.

Ve 22. minutě vychytal Zbořila Sedláček. To nejzajímavější ze druhé třetiny, která příliš vzruchu nenabídla, se ale odehrálo až v jejím úplném závěru. Při vyloučení Piskáčka ujel hostům pár vteřin před přestávkou Řepík, při zakončení zkusil rychlou střelu, Krošelj ho ale vychytal, byť měl porci štěstí, že si puk nesrazil následně do branky sám.

Drama nakonec a vítězné nájezdy pro Spartu

Třetí dějství se dlouho odehrávalo podle mladoboleslavských not, neboť ve 44. minutě zkusil Šťastný štěstí ranou přes Dvořáka s Jurčinou, Sedláčkovi se puk překulil přes ruku a skončil v síti. „Bylo to trochu nešťastné. Mělo by se to asi chytat, ale šlo to přes dva hráče a já puk v podstatě neviděl," popsal brankář Jakub Sedláček.

Hosté měli zpátky na své straně těsný náskok, ale ani ten nedokázali udržet. „Byly tam situace, kdy jsme ten zápas mohli prohrát. Nějakou tou naší vnitřní silou ale zápas vždy otočíme, za což jsem moc rád. Škoda jen, že jsme nedali víc gólů, i tak díky bohu za ty dva body, pro nás jsou dnes zlaté," připustil Sedláček.

V 56. minutě byl za sevření puku rukou vyloučen Dlapa. Hosty nejprve zachránil Krošelj při velkých šancích Kudrny a Jurčiny, jenže pak se do puku opřel na modré čáře znovu Košťálek a propálil vše před sebou. Tomášek pak ještě fauloval, ale i třetí vzájemný duel sezony dospěl do prodloužení. V něm se přes šance na obou stranách nerozhodlo.

Při nájezdech vsadila hostující střídačka na dnešního náhradníka Peterse. Uspěli proti němu ale Řepík a Pech, zatímco na straně hostů dostal puk za Sedláčkova záda jen Zbořil.

Středočeši prohráli nájezdy i počtvrté v sezoně. „Celkově už je to ale asi poosmnácté za sebou. Táhne se to už hrozně dlouho a budeme s tím muset něco udělat," kroutil nevěřícně hlavou Patera.

Autoři | Foto Facebook HC Sparta Praha

Štítky Sport, hokej, extraliga, 34. kolo, Sparta, M. Boleslav, HC Sparta Praha, BK Mladá Boleslav, Jan Košťálek, Lukáš Pech, Jakub Sedláček, Bílí Tygři Liberec, HC Verva Litvínov, Pavel Patera, HC Škoda Plzeň, Drážďany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta zvítězila počtvrté za sebou. Výhrou nad Mladou Boleslaví si upevnila náskok v čele  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.