Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Sparty jsem přišel, abychom vyhráli titul, řekl po postupu do finále Chlapík

Podle útočníka Filipa Chlapíka hokejisté Sparty po postupu do extraligového finále cítí, že šance na titul je velká. K Pražanům před touto sezonou zamířil právě proto, aby jim pomohl ukončit čekání na vytouženou trofej, kterou naposledy vybojovali v roce 2007. Myslí si, že finále s Třincem bude stát za to.

„Myslím si, že máme všechno. Umíme dát góly, umíme bránit“

„S týmem, který tady máme, cítíme, že šance je velká. Není to jenom o klucích, kteří jsou tady dlouho. Každý hokejista, když jde do play off, chce vyhrát. Když budu mluvit za sebe, je to ten důvod, proč jsem sem šel, abychom vyhráli titul po takové době. Jsme ve finále, teď se může stát cokoli. Hrajeme s Třincem, stojí proti sobě dva top týmy extraligy. Bude to zajímavé," řekl novinářům Chlapík po výhře 3:2 nad Českými Budějovicemi v pátém semifinálovém duelu, v němž srovnal na 2:2. Sparta sérii s Motorem ovládla 4:1 na zápasy.

Finále s Třincem, který vyhrál extraligu dvakrát po sobě, začne za týden na jeho ledě. „Mají výbornou obranu. Myslím si, že to bude finále, jak má být. Doufám, že se to dovede do šťastného konce," uvedl čtyřiadvacetiletý Chlapík.

„Myslím si, že máme všechno. Umíme dát góly, umíme bránit. Předvedli jsme to s Budějkama. Fakt dobře bránily a šancí jsme měli málo, ale dobře jsme to ubránili a to byl základ vítězství," prohlásil Chlapík, který po sezoně zamíří do švýcarského týmu Ambri-Piotta.

Sparta je ve finále! Pražané porazili České Budějovice 3:2 a o titul se utkají s Třincem

Hokejisté Sparty porazili v pátém semifinále play off extraligy České Budějovice 3:2, sérii vyhráli 4:1 a postoupili do finále. Zápas rozhodl v 54. minutě odchovanec Jihočechů Roman Horák. Pražané, kteří se v boji o titul utkají od pondělí s...

„Vůbec jsme si nepřipouštěli, že bychom museli zpátky do Budějovic“

Zamlouvalo se mu nastavení jeho mužstva. „Poprvé jsem zažil, že jsme nastavení tak, že fakt věříme, že to urveme. I kdyby to šlo do prodloužení, hráli bychom s nimi klidně do tří do rána. Vůbec jsme si nepřipouštěli, že bychom museli zpátky do Budějovic. Brali jsme to tak, že musíme vyhrát, a tak to dopadlo," konstatoval pražský rodák.

Sparta si v rozhodujícím duelu připsala 24 trestných minut. Motor však žádnou z přesilovek nevyužil, zatímco Pražané zásluhou Chlapíka jednu ano. „Přesilovky fakt dělají rozdíl. Dát gól při hře pět na pět v play off je fakt těžké. Kluci a hlavně (brankář) Hudy (Hudáček) odvedli skvělou práci, Budějovice měly málo šancí. Tím jsme si to zasloužili, ale jinak musíme být ještě lepší," podotkl nejproduktivnější hráč základní části extraligy a zároveň i nejlepší střelec a nahrávač.

Sparta je v semifinále! Fanouškům napíšu omluvenky, řekl Pavelka, který rozhodl ve 104. minutě

Velkou euforii v kombinaci se značnou únavou prožívali po vítězství hokejistů Sparty nad Libercem 5:4 ve třetím prodloužení David Pavelka a Adam Polášek. Oba beci se na postupu Pražanů do semifinále podíleli celkem třemi góly, sám Pavelka rozhodl...

„Ne že by mě hokej bez lidí nebavil, ale je to úplně o něčem jiném“

Bronzoví Jihočeši, jejichž jádro tvoří veteráni Milan Gulaš, Jiří Novotný, Lukáš Pech a Michal Vondrka, si podle něj zaslouží obrovský respekt. „Ne že by Budějovice na papíře neměly tak silný tým, ale když to porovnáte s naší sestavou, měli jsme jednoznačně vyhrát. Musím říct, že hráli dobře, fakt obrovský respekt klukům, že to zvládli, ani síly jim neubývaly. Pro Budějky je to zasloužené třetí místo, hrály fakt dobře," mínil Chlapík.

Vychutnal si i atmosféru v O2 areně, kam přišlo 12 288 diváků. „Ne že by mě hokej bez lidí nebavil, ale je to úplně o něčem jiném. Když hrajete doma a fanoušci vás ženou dopředu, je to fakt pěkné a domácí prostředí je výhoda," řekl někdejší hráč Ottawy nebo Lahti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, play off, semifinále, Sparta, České Budějovice, Chlapík, finále, Filip Chlapík, HC Sparta Praha, Madeta Motor České Budějovice, HC Oceláři Třinec, Ottawa Senators, Jiří Novotný, Michal Vondrka, Milan Gulaš, Lukáš Pech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Sparty jsem přišel, abychom vyhráli titul, řekl po postupu do finále Chlapík  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.