Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Sparta porazila Třinec a upevnila si první místo. Dvěma góly pomohl Růžička

Hokejisté Sparty porazili v zápase 29. kola extraligy Třinec 3:2 a úřadujícího mistra udolali potřetí v sezoně. Dvěma góly se na tom podílel útočník Vladimír Růžička, jenž se vrátil do sestavy Pražanů po zdravotních problémech.

Šťastné vedení

„Po nevydařeném zápase v Liberci, kde jsme hráli bídně, jsme si něco řekli. Trošku jsme si připomněli, co nás zdobilo, když jsme byli úspěšní. Důležité bylo, že se nám po dlouhé době povedly přesilovky, na kterých jsme pracovali, a výborně chytal Matěj Machovský," řekl asistent trenéra Sparty Jaroslav Nedvěd.

V úvodu zápasu byli nebezpečnější hosté, Marcinko ale z dobré pozice nemířil přesně. Sparta se v útočném pásmu poprvé výrazněji usadila až v 5. minutě, pozorný Štěpánek ale držel nerozhodný stav.

Skóre se poprvé změnilo až ve 13. minutě, kdy při hře čtyři na čtyři tečoval Poláškovo nahození od modré čáry Růžička a překonal třineckého gólmana. „Byl to šťastný gól, jemná teč," přiznal Růžička, který do zápasu nastoupil po nemoci. „Dva dny jsem ležel v teplotách a křečích. Na zápas jsem se těšil a zároveň jsem měl trošku obavy," přiznal.

„Přesilovky jsme trénovali...“

Sparta měla převahu, na začátku druhé třetiny ale Oceláři v první přesilové hře vyrovnali. Zasloužil se o to důrazný Szturc, který si připsal premiérový gól v třineckém dresu.

Pražané si ale v následné početní výhodě vzali vedení zpět. Formanovu akci zakončil opět Růžička. Domácí byli lepší, třetí branky se však dočkali až v závěru druhé dvacetiminutovky, kdy se při Kundrátkově vyloučení prosadil Forman.

„Při reprezentační pauze jsme přesilovky potrénovali, ale já jsem pak hned opět vypadl ze sestavy. Přišlo mi předtím, že jsme nevěděli, co hrát. Byli jsme jako bludní Holanďani. Dnes jsem rád, že jsme dali dva góly, protože to rozhoduje zápasy," řekl Růžička.

Třetí gól Oceláře položil

Ve 42. minutě byl blízko snížení Polanský, Machovský byl ale připraven. Oceláři postupně převzali aktivitu, byli nebezpečnější a nakonec se jim podařilo snížit. Vyrovnat ale i přes závěrečnou power play již nedokázali.

„Trochu nás položil třetí gól. Byl šťastný, po odrazu, ale na to se nevymlouváme. Prostě to tak bylo. Řekli jsme si, že už nemáme na co čekat a že Spartu zavřeme. Celou třetinu jsme ji mačkali, ale třetí gól jsme bohužel nepřidali," řekl autor druhé branky Ocelářů Martin Adamský. Třinec se v extralize představí znovu až 5. ledna v Karlových Varech po návratu ze Spenglerova poháru.

Autoři | Foto hcsparta.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, 29. kolo, Sparta, Třinec, AC Sparta Praha, Vladimír Růžička, HC Oceláři Třinec, Matěj Machovský, FC Slovan Liberec, Jaroslav Nedvěd, Spenglerův pohár, HC Energie Karlovy Vary, Martin Adamský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta porazila Třinec a upevnila si první místo. Dvěma góly pomohl Růžička  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.