Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Sparta porazila silnou Plzeň 2:1 v prodloužení. K výhře pomohl odchovanec David Tomášek

Přestože hokejového útočníka Davida Tomáška limitovaly potíže se zády, v 27. kole extraligy pomohl gólem k výhře Sparty 2:1 v prodloužení nad Plzní. Tomášek kvůli zádům nenastoupil do nedělního reprezentačního duelu se Švédy na Channel One Cupu v Moskvě a před utkáním se Západočechy si musel vzít léky proti bolesti. Paradoxně ale byl se svým výkonem spokojený.

„S Plzní mě hokej baví...“

„Měl jsem trošku strach, protože jsem měl na repre nějaké problémy. Musel jsem se dát rychle dohromady. Nebyl jsem dneska stoprocentní. Je to sranda, že občas je člověk stoprocentní a nehraje dobře a někdy je to naopak," řekl Tomášek.

Spokojený se svou hrou byl i díky plzeňskému stylu hry. „S Plzní mě hokej baví. Nehrají jenom na vyhazování. S nimi je to nahoru dolů a to mi vyhovuje. Jsem rád, že jsem podal dobrý výkon," uvedl třiadvacetiletý sparťanský odchovanec. Skóre zápasu otevřel v 27. minutě střelou z kruhu. „Bylo to trefené se štěstím. Mířil jsem tam, ale bylo to úplně přesně do 'vinglu'. Jsem rád, že jsem to trefil a nepřestřelil jsem to," popsal svoji trefu Tomášek.

Plzeň vyrovnala ve třetí části a poté nevyužila 93 sekund dlouhou přesilovku pět na tři. „Vzalo nám to hrozně sil, bylo to dlouhé. Hráli jsme skoro na tři lajny, vypadl Vláďa Růžička. Museli jsme to nějak zalepit a to taky vezme síly. Plzeň měla v téhle části utkání více ze hry, ale jinak jsme měli víc gólových šancí. Měli jsme přidat jeden dva góly a mohl to být jiný zápas," konstatoval Tomášek.

Výhra v prodloužení

Sparta nakonec vyhrála v prodloužení díky kanadskému obránci Jeremiemu Blainovi. „Bylo mi úplně jasné, že to bude o gólu. Hráli proti sobě dobře bruslící týmy a jsem rád, že jsme to zase urvali na naši stranu. V tom je síla týmu, že se vítězství dokážou dotáhnout do konce," radoval se někdejší hráč Pardubic a finského Jyväskylä, odkud v říjnu přešel k Pražanům.

Mrzelo ho, že Sparta po předchozích dvou porážkách nebodovala naplno. „Byly tam šance, kdy se to dalo strhnout na naši stranu. Gólových šancí jsme měli více než Plzeň a proti takovým týmům, až se bude blížit play off, musíme šance využívat. Dobře jim chytal gólman, samozřejmě hraje roli štěstí a smůla. Ale gól bychom měli dát," prohlásil Tomášek.

Třetí výhra nad Plzní v sezóně

Sparta porazila Plzeň i potřetí sezoně v nastavení. V úvodním domácím duelu ji zdolala 7:6 v prodloužení a na jejím hřišti vyhrála 3:2 po samostatných nájezdech. „Mají výborný tým. Jsou schopní porazit kohokoli. Pro mě patří ke špičce a dřív nebo později, jestli chceme mít úspěšnou sezonu, tak se budeme potkávat s těmito týmy. Je dobře, že to dokážeme urvat na naši stranu," řekl Tomášek.

Na výhře Pražanů se podepsal i fakt, že nepustili do vážnějších akcí nejproduktivnějšího hráče extraligy Milana Gulaše, byť si u vyrovnávací přesilovkové trefy připsal asistenci. „Myslím si, že dneska nebyl úplně ve své kůži. Ale musíme si na něho dávat ohromný pozor. Je to nejlepší střelec extraligy a to se musí respektovat," uvedl Tomášek.

Autoři | Foto Facebook HC Sparta Praha

Štítky Sport, hokej, extraliga, 27. kolo, Sparta, Plzeň, Tomášek, HC Škoda Plzeň, David Tomášek, HC Sparta Praha, Channel One Cup, Moskva, HC Dynamo Pardubice, Milan Gulaš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta porazila silnou Plzeň 2:1 v prodloužení. K výhře pomohl odchovanec David Tomášek  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.