Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sparta vybojovala sedmý zápas! O postupujícím do finále se rozhodne ve čtvrtek v Praze

Další prodloužení, další vítězný gól Sparty. A ze série, které Liberec vedl už 3:0, je vyrovnáno a o vítězi rozhodne sedmý zápas ve čtvrtek večer. Sparta v šestém semifinále vedla už 2:0, Liberec ve třetí třetině dokázal vyrovnat, v prodloužení se ale radovali hosté.

V úvodu utkání bylo znát, že se hraje o hodně. Především Sparta se držela vzadu a čekala spíš na chyby Liberce. První dějství tak příliš šancí nenabídlo. Ve druhé částí už ale góly padaly a opět šla do vedení Sparta. Ve 28. minutě hodil žabku do třetiny Liberce Řepík, puk si našel Rousek, který nedal Kváčovi šanci – 0:1.

Liberec pak dostal přesilovku a zřejmě měl hrát 5 na 3, jenže rozhodčí Němečkův úder do hlavy Grígera jako faul neposoudili. Tygři tak hráli přesilu o jednoho muže a tu nevyužili.

A tak podruhé udeřila Sparta. Znovu přihrával Řepík, tentokrát zpoza brány, když našel Horáka a ten dělovkou propálil Kváču – 0:2.

Liberec se dostal do útlumu a nedařilo se mu skoro nic. Naději přinesla přesilovka, když ve 47. minutě fauloval Němeček. A Tygři ji sehráli gólově. Birner nahrál na kruh Lencovi, který z první našel před bránou Grígera a ten poslal puk za Machovského – 1:2.

Liberečtí dostali novou energii a za dvě minuty bylo vyrovnáno. Birner poslal puk z úhlu na Machovského ten ho neudržel a našel si ho znovu Gríger, který ho zametl do brány – 2:2.

Sparta pak dostala přesilovku, když Vlach nesl hůl Kváčovi, jenže s ní hrál, a to je za dvě minuty Sparta měl velký tlak, domácí ale bránu uhájili a od 53. minuty se hrálo v plném počtu na obou stranách. Do konce třetiny ale rozhodnutí nepřišlo, a tak se po třetí v sérii šlo do prodloužení.

V něm byl aktivnější Liberec, v 66. minutě měl velkou šanci, když z otočky pálil bekhendem Musil a Machovský vyrazil, Vitásek už se ale k dorážce nedostal. Poté měla dobrou pasáž Sparta a Tomášek po střele od modré trefil vnější stranu tyče.

V čase 77:23 už ale přišlo rozhodnutí. Vitásek nejprve fauloval Tomáška, hra ale pokračovala, Košťálek pálil a jeden z domácích hráčů puk lehce tečoval – 2:3.

O postupu do finále tak rozhodne sedmý zápas na ledě Sparty ve čtvrtek.

Bílí Tygři Liberec - Sparta Praha 2:3pp (0:0, 0:2, 2:0-0:1)

Branky a nahrávky: 48. Gríger (Lenc, Birner), 50. Gríger (Birner, Rosandić) – 28. Rousek (Řepík), 35. Horák (Řepík), 78. Košťálek. Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Hynek. Diváci: Bez diváků. Stav série: 3:3.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek, Havlín – Birner(A), A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek (C), D. Špaček – Rychlovský, Šír, A. Dlouhý.

HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – Němeček, Košťálek, Polášek, M. Jandus, Tomáš Dvořák, O. Němec, Jurčina (A) – Rousek, Horák, Řepík (C) – Tomášek, Sobotka, Forman – Buchtele, Pech (A), Dvořáček – Kudrna, Sukeľ, Zikmund.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, hokej, play off, Sparta, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, Tomáš Dvořák, Bílí Tygři Liberec, finále, HC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta vybojovala sedmý zápas! O postupujícím do finále se rozhodne ve čtvrtek v Praze  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.