Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Sparta vyhrála v Litvínově 5:3 a drží se v čele extraligy

Hokejisté Sparty vyhráli v 35. kole extraligy v Litvínově 5:3 a drží se v čele tabulky. Pražané bodovali popáté za sebou a z toho počtvrté vyhráli. Litvínov prohrál třetí z posledních čtyř duelů. V Litvínově zvítězila Sparta posedmé v řadě a Severočeši ji doma porazili naposledy 27. října 2017.

Hned v úvodu nabídnul domácím přesilovou hru faulem Kalina a Machovský si v oslabení poradil s Irvingovou střelou. První velkou šanci měli v osmé minutě hosté. Polášek vysunul z vlastního obranného pásma přihrávkou na útočnou modrou čáru do úniku Zikmunda, ale Godla si s jeho střelou poradil.

Litvínov se ubránil při Štichově trestu a v čase 11:17 otevřel skóre, když Balinskisův pokus usměrnil za sparťanského gólmana dokonale přesně Hübl. V 17. minutě Pražané odpověděli a Godla pustil za svá záda Říčkovo nahození. Za 67 sekund už Sparta vedla. Při Hüblově vyloučení Řepík přihrál před brankoviště volnému Tomáškovi, který zkrotil puk a překonal litvínovského gólmana.

Po 93 vteřinách druhé části získali hosté už dvoubrankový náskok. Po rychlém protiútoku a kombinaci Kudrny s Tomáškem zakončil do odkryté branky Sukeľ. Ve 24. minutě Litvínov zareagoval. Godlou vyražený puk se dostal k Jarůškovi, který při střídaní Pražanů využil možnost samostatného úniku a prostřelil Machovského na vyrážečku.

Ve 28. minutě ale předvedla Sparta opět rychlý kontr a po Rouskově přihrávce zakončil do odkryté branky ze stejné pozice jako předtím Tomášek kapitán Řepík. Nejlepší střelec Pražanů, jimž chyběl v utkání centr elitní lajny Roman Horák, si připsal 18. gól v sezoně.

V polovině utkání nevyužil šancí domácích Jarůšek, který minul. Při Šmerhově vyloučení ve 36. minutě našel Lukeš před brankou obránce Šcotku, který opět snížil na rozdíl gólu.

Na přelomu druhé a třetí třetiny domácí odolali při Pospíšilově trestu a ve 44. minutě při hře čtyř proti čtyřem mohl vyrovnat Lukeš, ale Machovský zasáhl lapačkou. Do dalších velkých šancí ale Sparta domácí nepouštěla. Pět minut před koncem měl po Sobotkově přihrávce pojistku náskoku hostů na hokejce Řepík, ale trefil Godlu. Naděje domácím sebral 98 sekund před koncem při power play do prázdné branky Kudrna.

Hlasy trenérů po utkání:

Vladimír Országh (Litvínov): „Neodehráli jsme špatný zápas, ale na pár momentů jsme tam vypadli z role. Bylo to na konci první třetiny a na začátku druhé. Dostali jsem zbytečné góly, kdy nás soupeř přebruslil ve středním pásmu. Nějaké šance jsme tam měli, dali jsme dnes tři góly, po nějakém bodu jsme měli sahat, ale nakonec nemáme žádný."  

Miloslav Hořava (Sparta): „Na obou týmech bylo vidět, že se kumuluje únava z množství zápasů. Bylo tam hodně chyb i po stránce taktiky. I s nasazením už to nebylo jako v utkání v play off, ale takové unavené. Jsme rádi, že jsme získali tři body. Roman Horák byl dnes uvolněn ze zápasu z rodinných důvodů."

HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 3:5 (1:2, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. V. Hübl (Balinskis, Pospíšil), 24. Jarůšek (Godla), 36. Ščotka (F. Lukeš, Balinskis) - 17. Říčka (D. Vitouch), 18. Tomášek (Řepík, Košťálek), 22. M. Sukeľ (Tomášek, A. Kudrna), 28. Řepík (Rousek, Němeček), 59. A. Kudrna (Jurčina, Kalina). Rozhodčí: Pešina, Veselý - J. Svoboda, Zíka. Vyloučení: 4:3, navíc Šmerha (Sparta) 10 min. Využití: 0:1. Bez diváků.

Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Demel, Štich, D. Kolář - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Petružálek, Žejdl, M. Látal - Helt, Jícha, Zygmunt. Trenér: Országh.

Sparta: Machovský - Košťálek, Piskáček, Němeček, R. Jeřábek, Kalina, Jurčina - Řepík, Sobotka, Rousek - Tomášek, M. Sukeľ, A. Kudrna - Říčka, Pech, Buchtele - Dvořáček, D. Vitouch, Zikmund - od 30. navíc Šmerha. Trenéři: Hořava a Jandač.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha, Jan Beneš

Štítky sport, hokej, Sparta, Litvínov, HC Verva Litvínov, HC Sparta Praha, Miloslav Hořava, Roman Horák, Vladimír Országh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta vyhrála v Litvínově 5:3 a drží se v čele extraligy  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.