Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bodovou sérii Sparty přerušila Olomouc. Pražané na Hané prohráli 1:4

Hokejisté Olomouce porazili v zápase 7. kola extraligy Spartu 4:1 a ukončili sérii šesti porážek. Pražené, v jejichž dresu se poprvé představila posila se zkušenostmi z NHL Vladimír Sobotka, naopak nenavázali na osm zápasů v řadě, ve kterých bodovali. Dva góly Hanáků vstřelil Lukáš Kucsera.

První třetina skončila nerozhodně

I přes úvodní převahu Sparty se ve třetí minutě do vedení dostala Olomouc. Olesz neuspěchal přihrávku a v ideální moment vybídl ke skórování Valského, který si tak připsal svoji první branku v druhém zápase po příchodu z Brna.

Vedení ale Olomouci nevydrželo dlouho, po necelé půl minutě hry vyrovnal po hezké individuální akci Vitouch. I nadále měla více ze hry Sparta a domácí Konrád zasahoval častěji než Neužil. V přesilových hrách domácí brankář vychytal z bezprostřední blízkosti Rouska a Sukeľa, sparťanský kapitán Řepík z levé strany střílel těsně nad.

Kucsera po návratu z trestné lavice udeřil

Ve druhé třetině se hra vyrovnala a mírně navrch měla Olomouc. Hosté si po přesilové hře nepohlídali návrat Kucsery na led, Kusko mu v přečíslení dvou proti jednomu nabil na střelu z první a Neužil se už nestačil proti jeho pokusu přesunout.

Olomouci se povedl také vstup do třetí třetiny a zvýšila na jejím začátku na 3:1. V prvním samostatném úniku Tomeček ještě branku netrefil, ve druhém už byl Nahodil úspěšnější a překonal Neužila.

Pražanům hra v šesti nevyšla

Sparta se v následujících minutách dostala do tlaku a tlačila se do brankoviště, Konrád však těmto nájezdům s pomocí obránců odolával. Čtvrtý gól Olomouce mohl přidat Knotek, po Neužilově špatné rozehrávce ale zamířil jen do boční sítě. Konrád musel být naopak pozorný při dorážkách Buchteleho a Tomáška.

Olomoučtí hráči při power play Sparty několikrát netrefili přes celé hřiště odkrytou branku. Přidat čtvrtou branku se podařilo až Kucserovi sedm vteřin před koncem během přesilové hry, kdy prostřelil Neužila střelou z voleje.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (HC Olomouc): „První zápasy po dlouhé přestávce se nám nepovedly, nabírali jsme kondici, abychom se mohli postupně zlepšovat. Podařilo se nám udržet výkonnost a v zápase se Spartou konečně zabodovat a vyhrát. V první třetině nám chyběl pohyb, Sparta hrála velmi aktivně a téměř k ničemu nás nepouštěla. Od druhé části jsme se zlepšili, dařilo se nám vyhrávat více osobních soubojů a vyrovnat se soupeři. Výkonem ve dvou třetinách jsme zaslouženě vyhráli. Věřím, že se budeme dál zlepšovat.“

Josef Jandač (HC Sparta Praha): „V utkání rozhodla naše špatná produktivita. Chyběla nám jiskra a tah do branky k tomu, abychom mohli pomýšlet na výhru. Nešli jsme si za vítězstvím jako v předchozích zápasech. Ve třetí třetině jsme zkusili promíchat formace, ale bohužel ani to žádný efekt nepřineslo. Scházela nám častější střelba a trochu lepší zakončení. I přesilové hry se nám moc nedařily. Olomouc bojovala a zaslouženě vyhrála.“


HC Olomouc - HC Sparta Praha 4:1

Branky a nahrávky: 3. Valský (Olesz), 40. Kucsera (Kusko, Švrček), 42. Nahodil (Dujsík), 60. Kucsera (J. Knotek) – 3. Vitouch (Forman)

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Švrček, Škůrek, Vyrůbalík (C), Dujsík, Ondrušek (A), A. Rutar, Valenta – Burian, J. Knotek (A), V. Tomeček – J. Káňa, Nahodil, Kucsera – Olesz, Kusko, Valský – Bambula, Kolouch, Mácha.

HC Sparta Praha: Neužil (Machovský) – Němeček (A), M. Jandus, Mikliš, Košťálek, Tomáš Dvořák, Poizl – Rousek, Horák (C), Řepík – Sobotka, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Kudrna – Říčka, Vitouch, Forman – Zikmund.

Rozhodčí: Oldřich Hejduk, Petr Úlehla – Jakub Frodl, Vít Komárek

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook HC Olomouc

Štítky sport, hokej, extraliga, 7. kolo, Olomouc, Sparta, AC Sparta Praha, SK Sigma Olomouc, Lukáš Kucsera, Haná, Vladimír Sobotka, National Hockey League, přesilová hra, HC Sparta Praha, HC Olomouc, Tomáš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bodovou sérii Sparty přerušila Olomouc. Pražané na Hané prohráli 1:4  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.