Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sparta neodjela do Karlových Varů. Energetici mají podezření na covid-19

Na dnešek plánovaný předehrávaný zápas třetího kola hokejové extraligy mezi Karlovými Vary a pražskou Spartou se neuskuteční. Několik hráčů a člen realizačního týmu domácí Energie má zdravotní potíže, které by mohly souviset s nemocí covid-19. Západočeši o tom informovali na klubovém webu.

Sparta odvolala autobus

Karlovarští již kontaktovali krajskou hygienickou stanici. „Celý tým v nejbližší době zamíří na testy, podle výsledků testů pak bude klub dále postupovat," uvedl klub v krátkém oznámení s tím, že blíže zatím nebude situaci komentovat.

Spartu zastihla zpráva ještě před ranním předzápasovým tréninkem v metropoli. „Trenéři narychlo změnili jeho organizaci na intenzivnější jednotky. Samozřejmě jsme museli také urychleně odvolat autobus, ale o žádnou velkou komplikaci pro nás nešlo," uvedl tiskový mluvčí Pražanů Marek Táborský.

Problémy mají Vítkovice i Brno

V nové extraligové sezoně byly jen za úvodní dvě kola odloženy čtyři zápasy, a to kvůli nákaze nemocí covid-19 v týmech Vítkovic a Brna. Ostravané ani Kometa nebudou hrát ani páteční 3. kolo, nedělní 4. kolo a odložený bude i jejich vzájemný duel 5. kola, plánovaný na úterý 29. září.

Domácí nejvyšší soutěž, jejíž minulý ročník ukončila pandemie koronaviru již během sérií předkola play off, se musí navíc vypořádat i s dalšími překážkami. Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula kvůli opětovnému nárůstu počtu lidí s nákazou covid-19 omezil počet diváků na sportovních akcích v halách na 1000 sedících fanoušků, pokud jsou rozděleni do více sektorů. Opatření má platit ode dneška dva týdny.

Co bude s extraligou dál?

Výkonný výbor hokejového svazu (ČSLH) byl na všechny možné okolnosti, které by mohly průběh ligy doprovázet a narušovat, dopředu připravený. I díky tomu, že již během letní přípravy se řada týmů v menší či větší míře potýkala s nákazou. Nastavil proto také mimořádná pravidla.

Duely základní části, které kvůli karanténním opatřením nebudou odehrány v souladu s rozpisem, se musí uskutečnit do 40 dnů. Jinak budou považovány za nesehrané a o výsledku rozhodne sportovně-technická komise ČSLH. Pokud některý z týmů nesehraje všechna utkání, v konečné tabulce mu bude započítán průměrný bodový zisk. K postupu do play off musí klub odehrát v základní části alespoň polovinu utkání.

Ve vyřazovací části budou zápasy, které nebude možné kvůli karanténním opatřením sehrát, kontumovány. A může dojít i na zkrácení sérií. Jestliže by se opakovala situace z března a play off nemohlo být dohráno vůbec, nárok na titul získá mužstvo s nejlepším dosaženým umístěním po základní části, ale za podmínky, že ke dni ukončení soutěže nebude ještě vyřazeno z play off.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Praha, COVID-19, Karlovy Vary, Extraliga ledního hokeje, infekční onemocnění, Český svaz ledního hokeje, Krajská hygienická stanice, Brno, Vítkovice, pandemie covidu-19, Roman Prymula

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta neodjela do Karlových Varů. Energetici mají podezření na covid-19  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.