Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hokejová Slavia potvrdila nákazu koronavirem. Tým přerušil přípravu

Hokejová Slavia Praha přerušila po pozitivních testech na koronavirus v týmu přípravu na novou sezonu první ligy. Kontroly ještě čekají v nadcházejících dnech další hráče. Nejbližší tréninky byly zrušeny. Klub o tom informoval na webu.

Hráči se nenakazili v klubu Techtle Mechtle

„Kolik hráčů mělo pozitivní test, to nechceme konkretizovat. A jestli víme, odkud vše pochází? Něco tušíme, ani to bychom zatím nekonkretizovali. Určitě ale mohu ujistit, že to není z party v klubu Techtle Mechtle. Tam nikdo z týmu nebyl," řekl tiskový mluvčí Jakub Mezlík s odkazem na nedávnou akci, kde se nakazila řada sportovců.

Zatím není zřejmé, kdy se mužstvo vrátí k tréninkům na ledě. „Slavia spolupracuje s krajskou hygienickou stanicí a bude se nadále řídit jejími pokyny. Určitě bude zastavení přípravy platit i příští týden a dál uvidíme. Záleží opravdu na hygienické stanici," uvedl Mezlík.

Zapojili se Kafka, Tomica i Bednář

Pražané se po třítýdenním volnu sešli v pondělí v Edenu a načali na ledě druhou část přípravy na sezonu. Zapojili se už i zkušení útočníci Petr Kafka s Markem Tomicou, kteří do té doby trénovali individuálně, nebo Jaroslav Bednář.

Ve středu uzavřeli do neděle prostory Kalich Areny v Litoměřicích. Na stadionu prvoligového celku se provádí generální úklid kvůli výskytu jednoho pozitivního případu nemoci covid-19.

Koronavirus zasáhl do přípravy rovněž v extralize, kde měli ve čtvrtek vyjet poprvé na led hokejisté Hradce Králové. Kvůli zhoršující se epidemiologické situaci v České republice však start přípravy na ledě odložili.

Ve Zlíně měl pozitivní test na koronavirus jeden z dorostenců. V PSG Areně byl přerušen provoz a prostory haly jsou dezinfikovány. A-tým Beranů má s přípravou začít v pondělí.

Autoři | Foto Facebook HC Slavia Praha

Štítky Sport, hokej, koronavirus, první, Slavia, COVID-19, HC Slavia Praha, Techtle Mechtle, Krajská hygienická stanice, Petr Kafka, Jaroslav Bednář, PSG Zlín, Mountfield Hradec Králové, HC Stadion Litoměřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejová Slavia potvrdila nákazu koronavirem. Tým přerušil přípravu  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.