Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Sparta v Pardubicích potřetí v řadě neinkasovala gól

Hokejisté Sparty vyhráli v utkání 6. extraligového kola na ledě Pardubic 4:0. Pražané vyhráli potřetí v řadě bez inkasované branky, pokaždé navíc venku a čisté konto drží už 192 minut a 52 sekund. Pokaždé byl v sestavě Josef Kořenář, z šesti startů od začátku ročníku má na kontě už čtyři nuly. K výhře na východě Čech přispěl třemi asistencemi Pavel Kousal. Sparta se v tabulce posunula zásluhou lepšího skóre před Pardubice a je třetí.

V sestavě Dynama stále chyběli Sedlák s Paulovičem, na početnou marodku Sparty zase přibyl útočník Horák. Do utkání lépe vstoupili Východočeši, kteří již ve druhé minutě rozehráli přesilovku, v níž si Kořenář poradil se střelou Kauta. Pražané zvládli v polovině prvního dějství i druhé oslabení a v 19. minutě potom sami skórovali. Pavel Kousal vyslal ideální přihrávku na Chlapíka, jenž už zakončoval do odkryté pardubické branky.

Vyrovnat mohl Smejkal, který ujel v oslabení, jenže Kořenář vytáhl důležitý zákrok. Ve 29. minutě následovala další početní výhoda pro hosty, v níž obránce Kemiläinen trefil tyčku domácí branky. Pražané to nakonec stihli sedm sekund před vypršením přesilovky, když Kousalovu střelu usměrnil Kryštof Hrabík za Willova záda.

Velká příležitost se pak naskytla Dynamu, když hrálo 71 sekund přesilovku v pěti proti třem. Hned na jejím začátku Červenka napálil horní tyčku, hostům se však povedlo ubránit bez inkasované branky.

Svou další přesilovku naopak využila Sparta, která se ve 44. minutě dostala do tříbrankového vedení. Těsně před vypršením početní výhody se trefil obránce Krejčík.

Snahu Pardubic o kontaktní gól komplikovala další vyloučení, Pardubice hrály v oslabení, část i ve třech. V 51. minutě Dynamo inkasovalo počtvrté, když se zblízka prosadil Lajunen. Sparta využila v utkání už třetí přesilovku a dovedla zápas bezpečně k tříbodovému vítězství.

Hlasy trenérů po utkání:

Marek Zadina (Pardubice): „První třetina z naší strany nebyla úplně špatná, byli jsme aktivní. Zápas však rozhodly speciální týmy. My jsme měli v prvních dvou třetinách dost přesilovek, ale nejsme schopni si v nich pomoci. Byla tam i přesilovka pět na tři, ale my momentálně početní výhody nevyužíváme. Proto jsme dnešní zápas nezvládli.“

Antonín Stavjaňa (Sparta): „Momentálně hrajeme hodně zápasů venku, byl to třetí duel za sebou. Dostali jsme se do úplně opačné situace, než jsme byli před měsícem, kdy jsme se trápili s góly. Teď možná i díky zraněním se mužstvo semklo. Zjednodušili jsme hru, začaly nám padat góly v přesilovkách. A samozřejmě k tomu výborné výkony brankáře. To vše se podepsalo pod naší bodovou šňůru. V Pardubicích se nehraje lehce, proti takovému týmu získat tři body venku je nesmírně posilující.

HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 19. Chlapík (P. Kousal, Mašín), 31. K. Hrabík (P. Kousal, Krejčík), 44. Krejčík (P. Kousal, Irving), 51. J. Lajunen (Salomäki, Chlapík). Rozhodčí: Hribik, Šír - Thuma, Špůr. Vyloučení: 11:9. Využití: 0:3. Diváci: 10.194 (vyprodáno).

Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Šustr, T. Dvořák, Hájek, Vála, Houdek - M. Kaut, Červenka, Smejkal - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Vondráček, Poulíček, Mandát - Herčík, Rákos, Lichtag. Trenér: Zadina.

Sparta: Kořenář - Kemiläinen, Mašín, Mikliš, Krejčík, Irving, T. Tomek, J. Tůma - Hyka, J. Lajunen, Salomäki - P. Kousal, O. Najman, Chlapík - M. Forman, Vitouch, K. Hrabík - Ton, Žmola, O. Hrabík. Trenér: Gross.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením HC Sparta Praha

Štítky hokej, Sparta, Dynamo, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta v Pardubicích potřetí v řadě neinkasovala gól  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.