Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Sparta na úvod extraligy porazila mistrovský Třinec 3:0, dva góly dal Irving

, aktualizováno včera

Hokejisté Sparty porazili v předehrávce 1. kola extraligy mistrovský Třinec 3:0 a vstoupili tak vítězně do nové sezony. Pod výhru Pražanů v repríze semifinále play off minulé sezony se dvěma góly podepsal Aaron Irving, úvodní branku vstřelil Miikka Salomäki. Čisté konto udržel Josef Kořenář.

Domácím se ideálně vydařil vstup do utkání. Již po 41 sekundách se prosadil Salomäki, který usměrnil za Mazancova záda Lajunenovu přihrávku od modré čáry. Finský útočník a jedna z letních posil Sparty si tak připsal gól hned při prvním střídání v extralize.

Hned vzápětí mohl přidat druhý gól Najman, ale neuspěl stejně jako v 6. minutě osamocený Horák. Mazanec několikrát svůj tým podržel. Oceláři se v útočném pásmu osmělili až v 13. minutě, Daňův pokus ale prošel podél brankové čáry. Poté byl vyloučený Dravecký a Hykova střela orazítkovala pravou tyč.

Obraz hry se změnil až ve druhé třetině, do které Slezané vstoupili mnohem lépe a ústřední postavou se stal Kořenář. Ve 24. minutě se brankář Sparty vyznamenal při Ciencialově šanci a svůj tým podržel i následně. Domácí hned několikrát chybovali v rozehrávce, Třinec to ale nedokázal potrestat. Neprosadil se ani v přesilové hře.

Pražané mohli získat větší klid na hokejky v druhé přesilovce, Mazance ale nepřekonali. Ve 44. minutě neskóroval po slibné akci ani Krejčík. Když poté nedokázali vyrovnat Vrána nebo Hudáček, přidala Sparta druhý gól. Třetí početní výhodu využil Irving, jehož ideálně našel křížnou přihrávkou Kousal. Kanadský obránce se vzápětí zapsal mezi střelce podruhé a definitivně rozhodl o výhře Sparty.

Hlasy trenérů:

Pavel Gross (Sparta): „Strašně nám pomohl první gól. V minulých zápasech jsme se trošku střelecky trápili a první gól to trošku odšpuntoval. Měli jsme i další šance, kdy jsme se ale nemohli trefit. Ve druhé třetině jsme si hru strašně komplikovali, tahali jsme puky, v neutrální zóně si dávali krosové přihrávky a karta se pomalu otáčela. Ve třetí třetině to bylo lepší. Rozhodla přesilovka a mě těší, že jsme jednu proměnili. Výborně chytali gólmani, Pepa (Kořenář) byl celou dobu dobrý. Podržel nás, bylo tam čtyři pět situací, kdy tam mohl gól klidně padnout. Jsem rád, že jsme vyhráli a máme tři body."

Zdeněk Moták (Třinec): „První třetina byla z naší strany velice špatná. Dostávali jsme se pod tlak a Sparta měla několik vyložených příležitostí. Ve druhé třetině došlo z naší strany ke zlepšení, vyrovnali jsme hru a měli jsme nějaké brankové příležitosti. Domácí jsme přestříleli a vyrovnávací gól byl na spadnutí. Ve třetí třetině byla hra vyrovnaná, až do druhého gólu v našem oslabení, kdy jsme nezareagovali na střelu Irvinga. Třetí branka o utkání úplně rozhodla, špatně jsme si rozebrali obranné pásmo a inkasovali jsme potřetí. Z naší strany to nebyl úplně špatný zápas, na spoustě věcí ale ještě musíme zapracovat. Musíme být ještě lepší, domácí ale dnes byli výborní."

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 3:0

Branky a nahrávky: 1. Salomäki (Lajunen, Moravčík), 53. Irving (P. Kousal, Krejčík), 57. Irving (Horák, Chlapík). Rozhodčí: A. Jeřábek, Ondráček II - Ondráček I, Lhotský. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 10.185.

Sparta: Kořenář - Kemiläinen, Moravčík, Mikliš, Krejčík, Irving, Mašín, Tůma - Chlapík, Horák, Hyka - P. Kousal, O. Najman, K. Hrabík - Forman, Lajunen, Salomäki - D. Vitouch, O. Hrabík, Ton. Trenér: Gross.

Třinec: Mazanec - Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mrtka, Marinčin, Jank - Daňo, Cienciala, L. Hudáček - Kurovský, P. Vrána, Hrehorčák - Addamo, Sikora, Teplý - Dravecký, Čacho, Walega. Trenér: Moták.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením HC Sparta Praha

Štítky HC Sparta Praha, extraliga, hokej, Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta na úvod extraligy porazila mistrovský Třinec 3:0, dva góly dal Irving  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.