Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hokejisté druhé Sparty uspěli pošesté za sebou, v Olomouci vyhráli 4:2

Hokejisté Sparty vyhráli v Olomouci 4:2 a uspěli pošesté za sebou, pokaždé navíc již v základní hrací době. Pražané tak překročili stobodovou hranici a stáhli náskok Pardubic v čele extraligy na dva body, Dynamo však má dva zápasy k dobru.

V úvodní třetině byla aktivnějším týmem Sparta a vytvořila si také více brankových příležitostí. První šanci zápasu měl však olomoucký Navrátil, který zblízka zakončil jen do gólmana Kořenáře. Poté v podobné pozici neuspěl ani hostující kapitán Řepík. Skóre tak otevřel až prudkou střelou po přihrávce Formana zpoza branky obránce Irving. Olomouc však brzy srovnala - úspěšnou dorážkou a svým prvním gólem v sezoně se o to postaral Anděl.

Během vyrovnané druhé třetiny měl první příležitost Musil, proti jehož zakončení z bezprostřední blízkosti se brankář Sparty včas přesunul. Největší šanci domácích pak měl v přesilové hře Nahodil, který z ideální pozice trefil horní tyčku hostující branky.

Do vedení se však poté dostala Sparta, když Řepík využil nepřesné rozehrávky brankáře Konráda a poslal puk do odkryté branky. Hosté mohli jít navíc hned vzápětí do dvoubrankového vedení, jenže Sobotka dosáhl branky kopnutím do puku a rozhodčí po kontrole videa branku neuznali.

Olomouc dokázala srovnat na začátku třetí třetiny a znovu díky dorážce Anděla, který tak vstřelil svoji druhou branku v utkání. Třetí zásah domácích mohl přidat v přesilové hře Kusko, zamířil však těsně vedle levé tyče.

Sparta byla nebezpečná během přesilové hry, ale Konrád si se všemi pokusy hostů poradil. Nestačil až na bekhendové zakončení Hrabíka, který se před olomouckým gólmanem zjevil sám už při hře v pěti na obou stranách. Čtvrtou trefu pak přidal do odkryté branky při hře Olomouce bez brankáře Forman.

HC Olomouc - HC Sparta Praha 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 11. Anděl (Orsava, T. Černý), 43. Anděl (Plášek, Rašner) - 9. Irving (M. Forman, Sobotka), 39. Řepík, 52. K. Hrabík (D. Vitouch), 60. M. Forman (J. Lajunen). Rozhodčí: Hribik, Pilný - Kajínek, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Olomouc: Konrád - Řezníček, Ondrušek, A. Rutar, Sirota, T. Černý, Švrček, Rašner - Navrátil, Macuh, Kunc - Bambula, Nahodil, Klimek - P. Musil, J. Knotek, Kusko - Orsava, Anděl, Plášek. Trenér: J. Tomajko.

Sparta: Kořenář - Moravčík, Kempný, Irving, Beaudin, Mozík, Němeček, Mikliš - Řepík, Sobotka, M. Forman - Chlapík, J. Lajunen, Buchtele - P. Kousal, O. Najman, Konečný - Kassian, D. Vitouch, K. Hrabík. Trenér: Gross.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky HC Sparta Praha, hokej, extraliga, Olomouc, výhra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté druhé Sparty uspěli pošesté za sebou, v Olomouci vyhráli 4:2  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.