Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hokejisté Karlových Varů znovu obrali v Praze Spartu o všechny body, vyhráli 4:1

Hokejisté Sparty prohráli v utkání 38. kola extraligy s Karlovými Vary 1:4. Hosté vyhráli v Praze i podruhé v sezoně a utnuli sérii čtyř porážek, během níž získali jediný bod. Dosavadní lídr soutěže naproti tomu vyšel poprvé v novém kalendářním roce bodově naprázdno, a to po sedmi zápasech, z nichž šestkrát vyhrál.

Obránce Sparty Tomek hned na konci první úvodní minuty zazvonil na tyčku. Do vedení však šli vzápětí hosté, když svou vlastní střelu propasíroval z dorážky za Kořenářova záda Kofroň. Sparta rychle odpověděla, když si pěkně najel do středu za kruhy Krejčík a prostřelil Frodla. Před přestávkou zakončoval Řepík po Irvingově nahrávce, ale Frodl pohotovým zákrokem puk vytěsnil mimo. Sobotkův pokus skončil jen záhy poté na brankové konstrukci.

Ve druhé části byli o poznání nebezpečnější Západočeši. Nejdříve vystřihl krásný slalom útočným pásmem Mikyska, jeho bekhendové zakončení však vykryl Kořenář. O chvilku později se ihned po buly dostal rovněž ke koncovce bekhendem Redlich, gólman Sparty byl znovu připravený. Největší šance Pražanů přišla před polovinou utkání v oslabení, Najmanovu ránu vyrazil Frodl.

Ve 34. minutě měl porci štěstí i Kořenář - Kangasniemi orazítkoval tyčku. Jen krátce nato už se mohli hosté radovat. Plutnarovo nahození přesměroval mimo Kořenářův dosah tečující Černoch a Energie opět vedla. Zvýraznit náskok týmu trenéra Bruka mohl Rachůnek, jenž se dostal k nebezpečné dorážce. Kořenář se ale stihl pohotově přesunout.

Na začátku třetího dějství našel Chlapík krásnou zadovkou Horáka, jenže Frodl si prostor u levé tyčky dobře pohlídal a odmítl vyrovnání domácích. Ti se pak museli bránit po Najmanově faulu, ale oslabení zvládli bez úhony. V končící 48. minutě však Němeček pod tlakem nahrával napříč pásmem, jeho rozehru zachytil Kružík a řítil se sám na Kořenáře, jehož si vychutnal dokonale zvládnutým blafákem.

V dlouhé závěrečné hře bez gólmana už sparťané zápas nezachránili. Místo toho dal hostům jistotu trefou do prázdné branky Procházka.

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 7. Krejčík (Sobotka, Němeček) - 4. Kofroň, 35. Černoch (Plutnar), 48. Kružík, 60. O. Procházka. Rozhodčí: Úlehla, Hribik - Hynek, Špůr. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 8859.

Sparta: Kořenář - Němeček, Krejčík, Irving, T. Tomek, Moravčík, Pavlák - Řepík, Sobotka, P. Kousal - Chlapík, Horák, O. Najman - Forman, Konečný, Buchtele - Hauser, Žmola, Mužík. Trenér: Gross.

Karlovy Vary: Frodl - Huttula, Plutnar, Stříteský, D. Mikyska, Bartejs, Pulpán, A. Rulík - O. Beránek, Černoch, O. Procházka - Kangasniemi, Jiskra, T. Rachůnek - Koffer, Hladonik, T. Redlich - Kružík, R. Přikryl, Kofroň. Trenér: Bruk.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Sparta Praha, Jan Beneš

Štítky HC Sparta Praha, hokej, Karlovy Vary, extraliga, prohra

Hokejisté Karlových Varů znovu obrali v Praze Spartu o všechny body, vyhráli 4:1  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.