Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hokejisté Sparty porazili Litvínov 6:3 a připsali si pátou výhru v řadě

Hokejisté Sparty porazili ve 36. kole extraligy Litvínov 6:3, vyhráli popáté za sebou a udrželi se v čele soutěže. O šesté domácí výhře nad Vervou rozhodli Pražané ve třetí třetině, kdy dokázali třemi góly zlomit vyrovnané utkání se čtvrtým týmem soutěže na svou stranu. Gólem a asistencí se na tom podílel Roman Horák.

Diváci, kteří do O2 areny přišli až po první třetině, o nic zajímavého nepřišli. Hned v úvodu se do dvou slibných šancí dostal domácí Horák, jinak se ale nic zajímavého nedělo. Brankáři Kořenář a Zajíček bez problémů udrželi čisté konto.

Na začátku druhé části po Horákově přihrávce nedokázal zamířit přesně Najman a na druhé straně si Kořenář poradil s šancí Koblasy, poté už branky začaly padat.

Jako první se v signalizované početní výhodě prosadil hostující Kudrna, Sparta ale přidala a dokázala rychle otočit stav. Forman ještě neuspěl, ale ve 28. minutě v rozmezí 38 sekund překonali Zajíčka Konečný a po pohotové teči Buchtele, jehož gól si ještě rozhodčí zkontrolovali i videa.

Podobný obrat se ale následně podařil i Vervě. Nejprve si 17. branku připsal v přesilové hře Ondřej Kaše a poté využil zakrytého výhledu Kořenáře obránce Šalda a posunul hosty zpět do vedení.

Pražané ale ještě ve druhé třetině dokázali vyrovnat. Na konci biliárové kombinace v přesilovce byl Sobotka, jenž tak desátým gólem v sezoně oslavil podpis nové smlouvy se Spartou.

Do třetí třetiny domácí vstoupili s dvouminutovou přesilovou hrou, kterou dokázali v závěru zásluhou Horáka využít a vrátili se zpět do vedení. Přiblížit Spartu výhře mohl následně Chlapík, Zajíček ale jeho nebezpečnou střelu dokázal vyrazit.

Severočeši se tlačili do útoku, nevyužili však přesilovku a následně se prosadil Najman, při jehož objetí branky se nedokázal Zajíček včas přesunout. Hosté poté ještě více riskovali, snížit se jim ale nepodařilo. Naopak při power play inkasovali šestý gól.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky Sport, hokej, extraliga, 36. kolo, Sparta, Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty porazili Litvínov 6:3 a připsali si pátou výhru v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.