Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Spartu nezastavila ani Plzeň, Řepík vystřelil lídrovi tabulky výhru 3:2

Hokejisté Sparty vyhráli v 5. kole extraligy na ledě Plzně 3:2, udrželi svoji neporazitelnost v nové sezoně a dál vedou tabulku. Pražané sice na západě Čech prohrávali, ale na začátku prostřední části skóre otočili a dokázali odpovědět i na vyrovnání Indiánů na 2:2. Ve 49. minutě zaznamenal vítěznou trefu kapitán Sparty Michal Řepík. Bojovní domácí sice v 58. minutě ještě jednou srovnali stav, jenže branka byla po trenérské výzvě hostů odvolána. Plzeňští tak prohráli již potřetí za sebou.

Domácí na začátku ubránili oslabení a ve čtvrté minutě mohl otevřít skóre Zámorský, jehož rána bez přípravy od modré čáry zazvonila na levou tyčku. Hosté prohrávali osobní souboje a gólman Kovář musel zlikvidovat nebezpečnou dorážku Indráka. Ve 13. minutě se už po po předchozím tlaku čtvrtého útoku Indiánů prosadil ranou z pravého kruhu Lev.

Sparťané poté přidali, v 18. minutě nahození Hausera usměrnil do sítě úspěšně tečující Buchtele a vyrovnal na 1:1. Ještě před pauzou z přečíslení dvou na jednoho řádně protáhl gólmana domácích Pavláta střelou z pravého kruhu Kempný.

Ve 22. minutě Horák sice z dobré pozice pálil nad, sparťané však udeřili o dvě minuty později ve vlastním oslabení, když Forman přesnou střelou z pravého kruhu dokonal obrat na 2:1. Domácí zareagovali zjednodušením hry, dobře kombinující hosté je však do šancí nepouštěli.

Až po polovině utkání mezi kruhy volný kapitán Indiánů Schleiss zakončil při svém 500. extraligovém startu mimo. Poté převzal znovu iniciativu soupeř díky nedisciplinovanosti domácích, během krátké přesilovky pět na tři však průnik Krejčíka zastavil pohotovým rozklekem Pavlát, který svůj tým podržel i při dvou dalších oslabeních.

Ve 44. minutě z ojedinělé akce vyrovnal pohotovou dorážkou na hraně brankoviště Mertl na 2:2. Rychle mohl odpovědět Horák, jenže proti jeho střele do odkryté branky se stihl přemístit Pavlát. Střelecky aktivnější hosté udeřili ve 49. minutě, kdy po přihrávce Chlapíka od zadního mantinelu skóroval pokusem z voleje Řepík.

Indiáni následně ještě nezužitkovali početní výhodu, ale při vyloučení Moravčíka se v 58. minutě trefil nahozením od modré čáry Zámorský. Pro předchozí hru Schleisse vysokou holí však sudí po shlédnutí videa gól neuznali. Sparťané poté přečkali i plzeňskou hru bez brankáře a dnešní výhrou ukončili čtyřzápasovou sérii porážek na západě Čech.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 2:3

Branky a nahrávky: 13. Lev (P. Straka, M. Indrák), 44. Mertl (Zámorský, Rekonen) - 18. Buchtele (Hauser, J. Lajunen), 24. M. Forman (O. Najman), 49. Řepík (Chlapík). Rozhodčí: Pražák, Květoň - Brejcha, Zíka. Vyloučení: 5:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5523.

Plzeň: Pavlát - Zámorský, Kvasnička, Dujsík, Michal Houdek, A. Jiříček, Piskáček - Holešinský, Lev, Schleiss - Pour, Adam, K. Hrabík - Rekonen, Mertl, Benák - Matýs, Jansa, P. Straka - M. Indrák. Trenér: Kořínek.

Sparta: Jakub Kovář - Mozík, Němeček, Irving, Kempný, Moravčík, Krejčík, Mikliš - Kestner, R. Horák, P. Kousal - Řepík, O. Najman, Chlapík - Hauser, J. Lajunen, Buchtele - Konečný, D. Vitouch, M. Forman. Trenér: Gross.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Sparta Praha, Jan Beneš

Štítky hokej, HC Sparta Praha, výhra, Plzeň, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hana N

Jenže ten "lídr" měl prohrát.

Čtvrtek, 28. září 2023, 06:41Odpovědět

Spartu nezastavila ani Plzeň, Řepík vystřelil lídrovi tabulky výhru 3:2  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.