Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sparta vyhrála v Třinci 3:2 po nájezdech

Třinečtí hokejisté podlehli ve 2. kole extraligy na svém ledě Spartě 2:3 po samostatných nájezdech. Obhájce titulu vedl po 20 sekundách trefou Martina Růžičky, hosté otočili ještě v úvodní třetině góly Vladimíra Sobotky a Filipa Chlapíka. V závěru prostřední části vyrovnal Daniel Voženílek a zápas rozhodl v rozstřelu Pavel Kousal. Oceláři získali první bod sezony, Pražané vyhráli i druhý zápas.

Oceláři vyvěsili před utkáním pod strop haly transparent s nápisem Mistři 2022/23 a na Spartu, kterou vyřadili na jaře v cestě za pátým titulem ve čtvrtfinále, vletěli, jak se na obhájce sluší. Už po dvaceti sekundách se prosadil z dorážky Růžička a vstřelil svůj 300. gól v historii třineckého klubu.

Více domácí z úvodního náporu nevytěžili a Pražané během 108 sekund z prvních vážnějších akcí vývoj otočili. Sobotka vyrovnal střelou z mezikruží a Chlapík potrestal vyloučení Kurovského střelou z pravého kruhu. Loňský vítěz ceny Hokejista sezony skóroval v extralize poprvé od návratu ze Švýcarska.

Sparta zahrozila v prostřední části jako první Formanem, poté přežila šance Hudáčka, Vrány i Růžičky. Hosté prohýřili zhruba v polovině utkání 55 sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři. Moc nevymysleli ani při čtyřminutovém trestu Nestrašila za vysokou hůl, byť je od třetího gólu dělily centimetry - Řepík zazvonil na tyč. To Třinec z jediné početní výhody ve druhé třetině udeřil a Voženílek zakončil oku lahodící akci trefou do odkryté branky.

Domácí byli na začátku třetí třetiny blízko třetímu gólu. Voženílek ani Daňo ale nevyzráli v přesilové hře na Kováře. Postupem času působila aktivnějším dojmem Sparta a v největší šanci Mozík po individuálním průniku nepřelstil Mazance. Třinecký gólman se vytáhl v prodloužení, když se stihl rychle přemístit proti střele Řepíka.

Na druhé straně neuspěli v sólových únicích Hudáček ani Voženílek. Ve strhující koncovce měli navrch Oceláři, jenže Kovář kraloval. Tým podržel při šancích Nestrašila, Daňa i Růžičky.

V rozstřelu se prosadil jako první hostující Irving, za Třinec vyrovnal Daňo. Ve třetí sérii rozhodl Kousal odvážným zakončením - naznačil kličku, ale mezitím nechal puk projet do branky. Výhru Sparty pak ještě stvrdil Řepík.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 2:3 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 1. M. Růžička (D. Voženílek), 39. D. Voženílek (Daňo, M. Růžička) - 10. Sobotka (Řepík, Chlapík), 12. Chlapík (Řepík, Sobotka), rozhodující sam. nájezd P. Kousal. Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. Diváci: 4487.

Třinec: Mazanec (na sam. nájezdy Švančara) - Marinčin, Polášek, Kundrátek, J. Jeřábek, Marian Adámek, Nedomlel - M. Růžička, D. Voženílek, Daňo - L. Hudáček, P. Vrána, Pánik - Hrehorčák, Miloš Roman, A. Nestrašil - Kurovský, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.

Sparta: Jakub Kovář - Mozík, Kempný, Irving, Krejčík, Moravčík, Němeček, Mikliš - Kestner, R. Horák, P. Kousal - Řepík, Sobotka, Chlapík - Hauser, J. Lajunen, Buchtele - Konečný, O. Najman, M. Forman. Trenér: Gross.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, Třinec, Sparta, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta vyhrála v Třinci 3:2 po nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.