Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sparta pod Hořavou poprvé prohrála. Gólman Machovský musel kvůli zranění předčasně z ledu

HC Sparta Praha pod vedením trenéra Miloslava Hořavy poprvé prohrála. Středeční utkání s Hradcem Králové skončilo vítězně 3:2 pro hosty. Pro navrátilce Josefa Jandače, který se ujal pozice asistenta trenéra, tak pražské angažmá nezačalo zrovna nejlépe. Domácím se navíc během utkání zranil i gólman Matěj Machovský.

Hokejová Sparta nastoupila do utkání s Hradcem Králové ve speciálních dresech s motivem otisku prstu. Důvodem je akce s názvem "Sparta vzdává hold". Letošní jedenáctý ročník uctívá čtyři legendy české kriminalistiky. Kromě středečního zápasu akce proběhne i v neděli 16. února v utkání proti Karlovým Varům.

První zápas dua Hořava-Jandač

Utkání proti Mountfieldu bylo výjimečné zejména pro Josefa Jandače, kterého si za asistenta vybral hlavní trenér Sparty Miloslav Hořava. Jandač se tak po čtyřech letech vrátil na střídačku pražského klubu. Bývalý trenér hokejové reprezentace podle svých slov nabídku od Hořavy nemohl odmítnout.

„Všechno se seběhlo hrozně rychle. Původně jsem plánoval, že tuto sezonu už trénovat nebudu. Potřeboval jsem čas na rozmyšlenou, utřídit si myšlenky a uvědomit si, že spolupráce bude mít význam pro obě strany. Blíží se konec sezony, fáze, na kterou se všichni těší. Uvědomil jsem si, že tuto nabídku bych neměl odmítnout. Chci se se Spartou porvat o úspěch v play off,“ prohlásil  před zápasem Jandač.

Úvod zápasu zvládla lépe Sparta

Už ve čtvrté minutě utkání si domácí hokejisté připsali první vstřelený gól. O úspěšný vstup do zápasu se postaral kapitán Michal Řepík, který tak potvrdil svoji roli nejlepšího střelce Sparty. V letošní sezóne už celkem vstřelil 19 gólu. Poměr střel v první třetině, který byl 12:5 ve prospěch domácích, jen dokazuje úvodní převahu Sparťanů.

Zranění Machovského rozhodilo domácí

Hradci Králové se povedlo ve druhé třetině srovnat na stav 1:1. Pod gól se podepsal hostující hráč Kevin Klíma, který patřil ještě tuto sezonu do sparťanského týmu. Druhou třetinu poznamenalo hlavně zranění domácího gólmana Matěje Machovského, který musel předčasně zamířit do šatny. Jeden z hradeckých hokejistů najel po odskočení puku do Machovského a incident byl na světě. Podle záznamu se Machovský během srážky praštil hlavou do brankové konstrukce. Po tomto nárazu byl gólman zjevně otřesený, proto po prohlídce lékařem raději odešel z ledu. Hokejisté Mountfieldu ještě pět sekund před koncem druhé třetiny přidali svůj další gól a ujali se tak vedení 2:1.

Hradec si pohlídal výhru

Bývalý Sparťan Kevín Klíma zařídil Hradci během třetí třetiny ještě větší náskok, stav zvýšil na začátku posledního dějství na 1:3. Sparťané se sice po zbytek třetiny snažili o vyrovnání, ale dokázali už pouze snížit na 2:3. Přesilovku využil útočník Matúš Sukeľ. Hokejisté Hradce Králové mohli na konci zápasu několikrát vstřelit ještě gól do prázdné brány, ale nakonec jim nebylo přáno. Tři body si i přesto odvezli domů Východočeši. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook HC Sparta Praha

Štítky HC Sparta Praha, hokej, Mountfield Hradec Králové, Matěj Machovský, AC Sparta Praha, Miloslav Hořava, FC Hradec Králové, úraz, Josef Jandač, trenér, hokejista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta pod Hořavou poprvé prohrála. Gólman Machovský musel kvůli zranění předčasně z ledu  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.