Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Sparta po osmi zápasech plně bodovala. Vítkovice doma porazila 4:2

HC Sparta Praha v úterý večer ukončila dlouhé čekání na tříbodový zápas. Rozjeté Vítkovice domácí hokejisté porazili 4:2. Dvougóloví Jan Buchtele a Miroslav Forman posunuli sparťanský tým na druhou příčku v tabulce.

Vítkovice se v posledních týdnech mohly pyšnit lepší formou než domácí Pražané. Svěřenci trenéra Mojmíra Trličíka vyhráli poslední čtyři zápasy a v boji o záchranu tak dosud hosté sbírali cenné body. Sparta naopak už osm zápasů čekala na plný bodový zisk. Tři body získali domácí naposledy 10. ledna, když zvítězili v O2 aréně 5:3 právě nad Vítkovicemi. 

Start pod kontrolou Sparty

Sparta začala zápas aktivněji a už ve čtvrté minutě vstřelila první gól zápasu. Postaral se o něj Jan Buchtele, který se po přihrávce Tomáše Pavelky odpoutal od dvou vítkovických hráčů a bez zaváhání rozvlnil síť. Zbytek první třetiny mělo ze hry více domácí mužstvo a Vítkovice téměř k ničemu nepustilo.

Druhá formace se rozjela na plno

Druhá třetina už byla gólově bohatější. Vítkovice se vrátily do zápasu zásluhou Robertse Bukartse, který po pěkné zadovce od Jana Hrušky srovnal tvrdou střelou na 1:1. Desítky vítkovických fanoušků se ale neradovaly dlouho. Sparťané totiž využili nabídnutou přesilovku a opět se dostali do vedení. Tlak na vítkovickou branku vyvrcholil gólovou spoluprací tria Pech, Forman a Buchtele. Po rychlém sledu přihrávek zpoza branky svůj druhý gól přidal Jan Buchtele. Stav 2:1 ovšem na světelné kostce nezůstal dlouho. Mezi střelce se po dvou minutách zapsal i Sparťan Miroslav Forman. Třetí gól domácích sice ještě zkontroloval videorozhodčí, ale nakonec byl uznán.

Vítkovice jen korigovaly na 4:2

HC Sparta Praha pokračovala v úspěšném tažení za třemi body a díky druhému gólu Miroslava Formana zvýšila dvě minuty po začátku poslední třetiny na 4:1. V závěru zápasu ještě skóre upravily hostující Vítkovice na konečný stav 4:2. Sparta se touto výhrou posunula na druhé místo v tabulce a úspěšně zvládla teprve druhý zápas pod novým koučem Miloslavem Hořavou.

O všechny góly Sparty se postarala druhá formace, které se v poslední době příliš nedařilo. „Konečně jsme to prolomili. Střelecky jsme se teď trápili. Doufáme, že tyhle výsledky budou pokračovat,“ řekl po konci zápasu střelec dvou gólů Jan Buchtele.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, HC Sparta Praha, Vítkovice, MFK Vítkovice, AC Sparta Praha, Jan Buchtele, Miroslav Forman, Tomáš Pavelka, Miloslav Hořava, Jan Hruška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta po osmi zápasech plně bodovala. Vítkovice doma porazila 4:2  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.