Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Čestné buly Petra Pavla přineslo Spartě štěstí. Pražané porazili Karlovy Vary

, aktualizováno 15. února 2023, 21:11

Hokejisté HC Sparta Praha dnes porazili tým Karlových Varů ve 46. kole extraligy 6:3. Za Spartu se postupně trefili Forman, Kousal, Thorell, Buchtele, Tomášek a znovu Buchtele. Čestné buly před utkáním vhodil nově zvolený prezident České republiky Petr Pavel, který je aktuálně na návštěvě Karlovarského kraje.

Hráči Energie kvůli zraněním a začínající virózou v mužstvu nastoupili do utkání se značně obměněnou sestavou, ve které byli čtyři junioři. Favorizovaná Sparta se dostala do vedení v 5. minutě, kdy brankáře Lukeše prostřelil Forman.

V první třetině srdnatě bojující domácí v 11. minutě vyrovnali, když nahrávku Hladonika zpoza branky zužitkoval Redlich. O minutu později se prosadila nově složená třetí formace Sparty a Kousal vrátil hostům vedení, které v 18. minutě po přečíslení dva na jednoho navýšil Gustav Thorell . Gólovou přestřelku úvodní části zakončil o deset vteřin později Koblasa, jenž překonal Kořenáře v brance Pražanů.

Ve druhé třetině byl blízko srovnání skóre Hladonik, ale jeho únik skončil nepřesnou střelou. Dvoubrankové vedení hráčům z hlavního města vrátil ve 29. minutě Buchtele po nezištné přihrávce Kousala a střele do odkryté branky. I přes sympatický odpor zdecimované sestavy Energie herní převaha Sparty narůstala. Spolehlivě chytající Lukeš ale držel domácí ve hře.

Naděje na případný obrat vzal Západočechům ve 45. minutě Tomášek, který pohotově vrátil za brankovou čáru Lukešem vyraženou střelu Erika Thorella. O minutu později již na čtyřbrankový rozdíl navýšil vedení hostů Buchtele. Definitivní podobu výsledku dal v 59. minutě domácích Redlich. Více ale Karlovy Vary nezvládly a nenavázaly tak na předešlé čtyři domácí výhry.

Hlasy trenérů po utkání:

David Bruk (Karlovy Vary): „Gratulujeme Spartě ke třem bodům. Byla lepší a vyhrála zaslouženě. Snažili jsme se vzdorovat jak to šlo, ale tým Sparty je velmi silný. Záplatovali jsme dnes sestavu, z tohohle pohledu jsme uhráli slušný výsledek. Neměli jsme ani čas na přípravu, hráči odpadávali během včerejší noci a dnešního dopoledne."

Hans Wallson (Sparta): „Bylo dobré opět hrát po pauze. Jsme šťastní, že jsme vyhráli a že máme tři body. Nepředvedli jsme nejlepší výkon, ale takové to bývá, když se vrátíte po pauze. Za vítězství a tři body jsme šťastní, to je pro nás důležité."

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 3:6 (2:3, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 11. Redlich (Hladonik, Kočí), 18. Koblasa (Havlín, Bulka), 59. Redlich (Kohout, Hladonik) - 5. Forman, 12. P. Kousal (D. Vitouch, Buchtele), 18. G. Thorell (Řepík, Forman), 29. Buchtele (P. Kousal, D. Vitouch), 45. Tomášek (E. Thorell, Horák), 46. Buchtele (Kempný). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Ondráček, Thuma. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 4108.

Karlovy Vary: Lukeš - Mikyska, M. Rohan, Stříteský, Kočí, Havlín, Bulka, Tůma - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Kofroň, Kružík, Šmajda - Kohout, Hladonik, Redlich - M. Adámek, Koffer, Juusola. Trenér: Bruk.

Sparta: Kořenář - Mikliš, Kempný, M. Jandus, Krejčík, Polášek, Moravčík, Krutil - E. Thorell, Horák, Tomášek - Forman, G. Thorell, Řepík - P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele - Safin, D. Kaše, Konečný. Trenér: Hořava a Wallson.

Ohodnoť článek

Foto HC Energie Karlovy Vary

Štítky sport, hokej, extraliga, Petr Pavel, Sparta, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čestné buly Petra Pavla přineslo Spartě štěstí. Pražané porazili Karlovy Vary  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.