Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sparta doma obhájila roli favorita a se štěstím v prodloužení porazila Pardubice

Hokejisté pražské Sparty v neděli večer porazili poslední Pardubice 2:1 v prodloužení. Vítěznou branku Sparty si vstřelili hosté sami. Ve vyrovnaném utkání vynikal především domácí brankář Matěj Machovský. Sparta díky výhře stále drží druhé místo v tabulce.

Začátek zápasu byl z obou stran spíše opatrný. První větší šance se diváci v O2 aréně dočkali až v 8. minutě, kdy se v nadějné  situaci ocitl domácí útočník Rousek, Kantor však jeho střelu z bezprostřední blízkosti vykryl.

Pardubice v první třetině hrozili především ze dvou přesilovek, které jim sparťané darovali. Několik nadějných pardubických střel zastavil brankář Machovský, Zdráhalovu dělovku třicet vteřin před koncem zase branková konstrukce. Do kabin se tak šlo za bezbrakového stavu.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté. Z prostoru mezi kruhy ve 25. Minutě nebezpečně vystřelil Svačina, Machovský výborně zasáhl, Michal Vondrka měl však s doklepnutím puku do prázdné brány už snadnou práci - 0:1.

Domácí se dočkali vyrovnání ve 33. minutě. Krásnou kombinaci předvedl Rousek s Tomáškem, kteří si vzájemně v pohybu vyměnili kotouč a druhý jmenovaný pak po hezkém blafáku zasunul puk mezi Kantorovy nohy. Pardubičtí poté ještě využili trenérskou výzvu, sudí však gól uznali i po přezkoumání na videu - 1:1.

Třetí třetina nabídla především dominanci hostujících Pardubic. Východočeši zavalili Machovského slušnou porcí střeleckých pokusů, sparťanský brankář jim ale vystavil stopku.

Za nerozhodného stavu tak zápas dospěl do prodloužení. Po osmdesáti vteřinách si vzal puk Lukáš Pech a řítil se na brankáře Kantora, do kličky mu však strčil hokejku jeden z hostujících obránců a tečoval kotouč za Kantorova záda. Sparta tak zvítězila 2:1 v prodloužení a se 74 body drží druhé místo tabulky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sparta, hokej, pardubice, výhra, AC Sparta Praha, FK Pardubice, Matěj Machovský, Michal Vondrka, Lukáš Pech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta doma obhájila roli favorita a se štěstím v prodloužení porazila Pardubice  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.