Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Chodov zaplatí za napadení rozhodčího tučné pokuty. Předseda má zákaz činnosti

Disciplinární komise Pražského fotbalového svazu rozdala tresty vztahující se k utkání šestého kola pražské fotbalové 1.B třídy mezi kluby Jižní Město Chodov a FK Klánovice, po kterém byl v nechutném incidentu napaden mladý rozhodčí Matyáš Hanzlík. Činovníci domácího klubu teď musí zaplatit pokuty.

Za napadení rozhodčího padly desetitisícové pokuty a zákazy činnosti

Předseda domácího klubu JM Chodov Miroslav Holinka bude muset podle disciplinární komise zaplatit pokutu a čeká ho zákaz činnosti na osm měsíců. „Předseda klubu domácího družstva je vinen disciplinárním přečinem a trestá se zákazem výkonu činnosti všech funkcí na dobu osmi měsíců a peněžitou pokutou ve výši 20 tisíc korun,“ píše se v rozhodnutí disciplinární komise.

Pikat bude i samotný klub JM Chodov, který musí zaplatit pokutu ve výši 80 tisíc korun a zároveň nesmí šest dalších soutěžních utkání odehrát na domácím hřišti. „Utkání v kategorii A3B se nesmí odehrát na obvodu Prahy 4, 9, 10,“ píše se v rozhodnutí.

Nejdéle zastavenou činnost bude mít hlavní pořadatel domácího týmu Tomáš Horálek, který nezajistil bezpečnost rozhodčího ani delegáta utkání. Tomáš Horálek musí zaplatit pokutu ve výši 25 tisíc korun a má zastavenou činnost na dva roky.

Nechutný incident v pražském fotbale. Mladého rozhodčího napadli a vyhrožovali mu smrtí

Zápas šestého kola pražské fotbalové 1.B třídy mezi kluby Jižní Město Chodov a FK Klánovice, který se odehrál na Chodově v sobotu 10. září, skončil nechutným incidentem, během kterého diváci i činovníci domácího klubu podle oficiálního zápisu o...

Komise rozhodčích vyjádřila naprostý odpor a znechucení ze vzniklé situace

Komise rozhodčích Pražského fotbalového svazu vydala k incidentu prohlášení, ve kterém vyjádřila doslova naprostý odpor a znechucení ze vzniklé situace. „Komise rozhodčích zároveň vyjadřuje maximální podporu trojici rozhodčích i delegáta fotbalové asociace. Zároveň komise rozhodčích děkuje přítomnému členu FAČR Lukáši Císařovi, který odvážně pomohl chránit rozhodčí a delegáta namísto pořadatelů, čímž zamezil ještě většímu násilí vůči delegovaným osobám. Podporu komise rozhodčích vyjadřuje i všem ostatním rozhodčím i delegátům, kteří patří do naší široké fotbalové rodiny. Kluby a jejich členy vnímáme jako partnery a žádáme tímto o podporu i je. Absolutně odmítáme jakékoliv verbální vulgární útoky, vyhrožování a zejména jakékoli fyzické násilné ataky směrem ke komukoliv,“ uvedl v prohlášení za Komisi rozhodčích Pražského fotbalového svazu předseda Kryštof Mencl.

Předseda klubu JM Chodov Miroslav Holinka, hlavní pořadatel Tomáš Horálek ani místopředseda Ladislav Salvet na dotazy naší redakce nereagovali.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky sport, fotbal, rozhodčí, napadení, Chodov, Praha, fotbalový svaz, disciplinární komise, Fotbalová asociace České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodov zaplatí za napadení rozhodčího tučné pokuty. Předseda má zákaz činnosti  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.